GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI FESTİVALİ BAŞLADI: DUMLU ÇİMLERİNDE BU KEZ ÇOCUKLAR VAR

297

Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle 2023-2024 Yıl Sonu Faaliyet Haftası dolayısıyla “Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali” düzenledi. Geleneksel çocuk oyunlarının Dumlupınar Stadyumu çimlerinde yeniden hayat bulduğu festival üç gün boyunca sürecek.

110 OKULDAN BİN 200 ÖĞRENCİ KATILACAK

Festivalin açılış programında konuşan Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürü Turhan Yavuz, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının gelecek kuşaklara aktarılması için önem taşıyan festivale 110 okuldan yaklaşık 1200 öğrencinin katılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl, yılsonu etkinlikleri kapsamında değişik etkinlikler düzenlediklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, “Bu yıl da unutulmaya yüz tutmuş olan, bizim çocukluğumuzda oynadığımız geleneksel çocuk oyunlarımızı tekrar çocuklarımızın gündemine almak istedik.” Dedi. Başyiğit, bu amaçla ilkokul ortaokul öğrencilerinin hem eğitici hem öğretici oyunlar oynamalarını sağlamak üzere eğitim öğretim yılının son haftasında bir çocuk oyunları şenliği tertip ettiklerini dile getirdi.

‘ÇOCUKLAR YEŞİL SAHALARLA BULUŞSUN İSTEDİK’

Şenliği, çocukların yeşil saha ile buluşması için Dumlupınar Stadyumundaki yeşil sahada yaptıklarını belirten Başyiğit, “Çocuklarımız bu oyunlara okullarında hazırlandılar. Aynı zamanda biz geçtiğimiz eğitim öğretim yılı içerisinde okul bahçelerimizde de çocuklarımızın geleneksel oyunları oynamalarını sağlamak üzere oyun çizgileri ve oyun alanları oluşturmuştuk. Bu oyun alanlarının da çocuklarımızın bu oyunları tekrar tanımalarına ve bu oyunları oynamalarına vesile olduğunu burada göreceğiz.” İfadelerini kullandı.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *