“2. KENDİN YAP FESTİVALİ” BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

107

8BİN ÖĞRENCİ

MİSAFİR EDİLDİ

2022-2023 öğretim yılında yaklaşık 8000 öğrenciyi misafir eden, 800 öğrenciye tam zamanlı eğitim veren Kütahya Kendin Yap Atölyesi’nin 2. Kendin Yap Festivalinde öğrenciler, teknoloji ve inovasyon alanındaki yeteneklerini gösterme fırsatı buldu.

Kütahya Kendin Yap Atölyesi tarafından düzenlenen 2. Kendin Yap Festivali, Dumlupınar Kapalı Spor Salonu’nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Etkinlik, 2019 yılında Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle başlatılan Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Projesi kapsamında hayata geçen Kütahya Kendin Yap Atölyesi’nin başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

YETENEKLERİNİ GÖSTERDİLER

2022-2023 öğretim yılında yaklaşık 8000 öğrenciyi misafir eden atölye, 2023-2024 öğretim yılında tam zamanlı öğrenci kayıtlarına başlamış ve bugüne kadar toplamda 800 öğrencimize tam zamanlı eğitim sundu. Bu kapsamda gerçekleştirilen festivalde, öğrenciler beş farklı kategoride hünerlerini sergiledi. Çizgi İzleyen Robot, Mini Sumo, Yap Yarıştır Balon Patlama, Robofutbol ve Blok Tabanlı Kodlama gibi kategorilerde yarışan öğrenciler, teknoloji ve inovasyon alanındaki yeteneklerini gösterme fırsatı buldu.

FESTİVAL YARIŞMANIN ÖTESİNDE

Festival, sadece bir yarışma olmanın ötesinde, öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri ve yeni arkadaşlıklar kurabilecekleri bir platform sağladı. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmenler, danışmanlar ve destek veren kurumlara teşekkür edildi. Dereceye giren öğrencilere madalya ve belgeleri İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kutlu Eser, Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Hamdi Sarıöz ve Hakan Gölpınar ile Şube Müdürümüz Mustafa Topuz tarafından takdim edildi.

KÜTAHYA MEM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *