KAHVECİ: ‘KÜTAHYA İTTİFAKINI KURDUK’

202

‘BİR DAHA ADAY OLMAYACAĞIM’

Başka partilerin üyesi olup o partilere oy vermeyecek ve arayış içinde olan vatandaş ile ittifakı sağladığını belirten CHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci, Kütahya’da Kütahya İttifakını kurduğunu vurguladı. “CHP’ye oy oy vermem” ön yargısında olan Kütahyalılara da seslenen Kahveci,  “Bu parti meselesi değil memleket meselesi.” Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci, basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Kütahya’nın gelişmeye, büyümeye aç olduğunu ifade eden Kahveci, büyümek için birçok fırsat yakalayan Kütahya’nın bu fırsatları doğru değerlendiremediğini belirtti. Seçimlerle başa gelenlerin kendilerine verilen krediyi değerlendiremediğine değinen Kahveci, “Aradığını bir türlü bulamayan bir şehir, bir gün bulduğunda “biz kazandık” diyor. Kütahya, bu sefer bu şansı kaçırmamalı, büyümek istiyorsa bu kapasitede ve yeterlilikte bir başkanı göreve getirmeli” şeklinde konuştu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci, Bengisu Sosyal Tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Dalkılıç, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam katıldı. CHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci ve ekibine kolaylık dileyen Erkan Sağlam, Kütahya için iyi bir seçim süreci diledi.

 ‘DENENMİŞİ DENEMEK BİR İŞE YARAMAZ’

Kütahyalıların gelişimi isteyip istemediğini düşünmesi gerektiğini belirten Kahveci, “Yıkanılmış su ile tekrar yıkanılmaz. Şimdilerde yine “Doğru Belediyecilik” deniyor,  önceki yanlış mıydı? diye sorarlar adama. Denenmişi denemek bir işe yaramaz. Biz temiz geliyoruz. Geçmişimizde usulsüzlük, yolsuzluk bulamazsınız.”ifadelerini kullandı.

CHP’Y OY VERMEM DİYEN KÜTAHYALILARA SESLENDİ

Vatandaş ile kucaklaşarak Kütahya’da Kütahya İttifakını kurduğunu vurgulayan Kahveci, “Bütün partilerin tabanında ittifakı sağladım. Yöneticiler için bir şey diyemem ama partilerin üyesi olup o partilere oy vermeyecek ve arayış içinde olan vatandaş ittifakı sağladım. Dip dalga geliyor.” Dedi.  Kahveci, “CHP’ye oy vermem” ön yargısında olan Kütahyalılara da şöyle seslendi: “Madem eliniz CHP’ye oy vermeye gitmiyor. CHP rozetini çıkararak herkese eşit hizmet verecek, adaletli bir başkana oy verin. Bu parti meselesi değil memleket meselesi.”

CHP’nin Kütahya’da beşinci parti iken ikinci parti olduğuna değinen Kahveci, “2019’da 35 bin 357 oy aldığını hatırlatarak “Belki kendimizi anlatamadık. Bir defa daha aday olmayacağım çünkü kaybettikten sonra dövünmenin anlamı yok ama biz inanıyoruz bu dönem kazanacağız.” Dedi.

‘BEN CİNAYET İŞLEMEYECEĞİM’

Depremin çok ciddi bir tehdit olduğuna vurgu yaparak kentsel dönüşüme önem verdiğini dile getiren Kahveci, “Ruhsatsız hiçbir binaya izin verilmeyecek. Ben cinayet işlemeyeceğim” diyerek seçilmesi halinde çok iyi bir denetim yapılacağına vurgu yaptı.

‘KÜTAHYA BÖYLE GELİŞİR’

Kütahya’ya dokunmak gerektiğini ifade eden Taner Yenikaya, “Kütahya ne için bir Eskişehir olmasın. Fazlamız var. Eskişehir’e kış aylarında bile 30-40 tur otobüsü giriyor. Bizim kalemiz, tarihi evlerimiz, kaplıcamız var, yol güzergâhındayız ama gelenimiz yok.” dedi. Halkçı ve sosyal demokrat belediyeciliği Kütahya’nın Eyüp Kahveci ile göreceğini ifade eden Yenikaya, “Kütahya bize bu yetkiyi verdiğinde iktidar Kütahya’yı almaya, biz vermemeye ulaşacağız ve Kütahya gelişecek.” Dedi. CHP’nin hayallerinizden daha güzel bir Kütahya vaat ettiğini belirten Hüseyin Dalkılıç, Eyüp Kahveci’nin başkanlığı adaletle yapacağını vurguladı.

VAZO KULE’Yİ ASLA YAPMAM

Yapılmakta olan ya da uygulamaya geçmeyen projelerin akıbeti hakkında konuşan Eyüp Kahveci, fayda maliyet dengesi göz edeceğini belirtti. Vazo Kule’yi asla yapmayacağını belirten Kahveci,  “Hayatım boyunca da bana bunu kimse yaptıramaz. Sayın Işık bu projeyi yapmayı düşündü ama kaynakları sebebiyle göze alamadı. Kanal 43 projesi çok büyük bir proje. Ancak doğru bir fizibilitesi yapılmalı. Bu güne kadar fayda maliyet açıklaması yapılmadı. Alt yapı, toprak, çevre, tarım gözüyle dikkate alınarak bu rapor açıklanmalı. Bu projeye büyük bir kaynak ayrılıyor. Sayın Saraçoğlu ve Sayın Işık hesap uzmanı değildir. Ben bir finans uzmanı, strateji uzmanıyım. Bu şehir için yeni stratejik plan Eyüp Kahveci imzası ile yapılacak.” Şeklinde konuştu.

Bir harcamanın önce istek mi ihtiyaç mı olduğuna bakacağını ifade eden Kahveci, “Daha sonra önceliğine bakarım. Gerekli ise önceliği varsa bütçe maliyet analizine bakılır. Zaman periyoduna bakılır. Belediye başkanlarının daha önce yaptığı her sorunlu işte “ben yaptım oldu” mantığı vardır.” Şeklinde konuştu. Geliri az olan emeklilere bir kere verilecek bin 500 TL desteğin reklamı yapıldığını belirten Kahveci, “ “Tıklım tıklım içerisi Bin 500 TL’yi almak için emeklileri bu duruma düşürdüler.” Dedi. Gerçek ekonomik rakamların Türkiye’nin ekonomik bitişe doğru gittiğini gösterdiğine değinen Kahveci,  “Ülkeyi bitirdiler. Türkiye gidiyor.” Dedi.

‘YALAN İLE İMAN AYNI YERDE OLMAZ’

CHP’nin her şeyle ilişkilendirildiğine değinen Kahveci, Yalan ile imanın aynı yerde olmayacağını CHP’nin terör ile işi olmadığını vurguladı ve hükümetin kimlerle hangi pazarlıkları yaptığınızı açıklamasını istedi.

Kütahya Belediyesinin gelir kaynaklarını artıracağını ifade eden Kahveci, “Belediye mülkleri var. Belediyenin çok ciddi yatırım yapılacak alanları var. Yap işlet devret modeli ile bu mülkler tahsis edilecek. Belediyeye yeni iştirakler, kooperatifler kuracağız. Meyvecilik, hayvancılık projelerimiz var.” dedi. Mandacılık ve  organik tarıma dair projelerini açıklayan Kahveci, Kütahya’daki doğal soğuk hava depolarını Kütahya kullanmazken Afyon’un kullandığına değindi. Kütahyalının depo masrafı az olduğu için ucuza sebze meyve yiyeceğini ifade eden Kahveci, Kırgıllı merasının hayvancılık merkezi olarak kullanılacağını ifade etti. Tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliğine başlayacaklarını belirten Kahveci, kaynak bulmak konusunda uzman olduğunu vurguladı.  

Turizm gelirlerini artıracaklarını dile getiren Kahveci, “Amacı dışında kullanıma geçen konaklarımız turizme gerçekten kazandırılacak. Otoparklarla trafik rahatlatılacak. Esnaf der ki “Acaba kira mı artacak” esnaflarımızın artık canı acımayacak. Esnaf kazanacak vergi geliri artacak. Kendi yandaşlarına peşkeş çekmek için esnaflara kira artışı imzalayıp canlarını okumaya çalışıyorlar mahkemelik süreçleri var.” şeklinde konuştu.

‘91 PROJEMİZİN ZAMANI DAHİ HAZIR’

10 Aralık’a kadar 91 projeyi yayınlayıp lansman yapacaklarını dile getiren Kahveci, “Benim projelerimde bir örüntü var. 90 projenin 5 yıllık zamanda hangi dönem ne zaman yapılacağı hazır. Diğer adayların bunu yaptığından şüpheliyim. Depreme hazırlık faaliyeti ile çalışmaya başladım. Sayın Işık’ı Mikrobölgeleme çalışmaları için. takdir ediyorum. Depremsellik her açıdan incelenmeli. Simülasyon çalışması ile Kütahya’da beklenen depremde ne kadar bina yıkılacak, ne kadar insan ölecek, altyapı, çevre ve mali ne kadar zarar görülecek hesaplanmalı. Yapıların güçlendirilmesi planlanacak ve imar planı buna göre şekillenecek.” İfadelerini kullandı.

İlk hayata geçireceği projesini de açıklayan Kahveci sözlerine söyle son verdi: “Madem halkçı belediyeyiz önce halka dokunacağız. Çocuğuna süt veremeyen anneler var. İlk ay Halk Süt markası ile bir ayda mahallelere inecek. İhtiyaç sahibi ailelere dokunacağız. ilk üç ay içinde Kadın sığınma, yaşlı bakim, engelli bakım evi açılacak”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *