DPÜ’DE 2023-2024 MEZUNLARI KEPLERİNİ ATTI

108

‘HAYALLERİNİZİN

PEŞİNDEN GİDİN’

2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Etkinlikleri kapsamında Evliya Çelebi Yerleşkesinde düzenlenen törende konuşan Vali Vekili Aydın Börü, “Cumhuriyet değerleri ile donanmış bireyler olarak toplumda yerinizi alacaksınız. Bundan sonraki hayatınızda cesur olun, hayal edin ve hayallerinizin peşinden gidin.” İfadelerini kullandı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Etkinlikleri kapsamında Evliya Çelebi Yerleşkesinde fakültelere özel ve genel mezuniyet töreni düzenlendi. Tırmanma Duvarı önünde düzenlenen törene Vali Vekili Aydın Börü, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Mustafa Baş, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Kırbaç, Rektör YardımcılarıProf. Dr. Özer Aydın, Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mustafa Önsay, İş İnsanı Nafi Güral ve ailesi katıldı.

‘DPÜ CUMHURİYETİN BAŞARISI’

Kütahya’nın tarihte iz bırakan çok önemli bir şehir olduğunu belirten DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, adını Dumlupınar Zaferi’nden alan DPÜ’nün derin bir geçmişe sahip olduğunu ifade etti. DPÜ’nün adıyla, kampüsündeki binalarıyla ve mimarisi ile cumhuriyetin başarısı olduğunu belirten Kızıltoprak, bugün mezun olmaya hak kazanan öğrencilere, bundan sonra üniversitenin kapıları ve bütün imkânlarının açık olduğunu vurguladı.

Velilerin kendilerine emanet ettikleri öğrencileri çok değerli bir eğitimden sonra mezun ettiklerini dile getiren Rektör Kızıltoprak, “Evlatlarınızı sizlere tekrar emanet ediyoruz. Evlatlarımızın bundan sonraki hayatlarında başarılı, sağlıklı ve mutlu olmaları için elinizden gelen desteği esirgemeyeceğinizden eminiz. Kıymetli mezunlarımız bugün mezun olarak çok büyük bir vazifenin sorumluluğunu omuzlarınıza alıyorsunuz. Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin adını ve itibarını temsil etmeye başlıyorsunuz. Yolunuz ve bahtınız açık, istikbaliniz parlak olsun.” Şeklinde konuştu.

Bugünün mezunlar için sadece eğitim hayatının bitişi değil aynı zamanda yeni hayatın başlangıcı olduğunu belirten Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, “Unutmayın ki eğitim ve gelişim hayat boyu devam eden bir süreçtir. Bu değerli kurumda kazandığınız bilgi, beceri ve değerlerle önünüze açılan tüm yollarda büyük bir kararlılıkla yürüyeceğinize, aynı zamanda daima topluma faydalı ve duyarlı bireyler olacağınıza yürekten inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

‘SİZLERİ KÜTAHYA’DA MİSAFİR ETMEKTEN ONUR DUYDUK’

Vali Vekili Aydın Börü ise törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sevgili mezunlarımız, bugün uzun ve zorlu bir yolculuğun sonuna geldiniz, yıllar süren emek çaba özveri sonucunda bugün buradasınız. Eğitim hayatınızdaki en önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız Bizler, sizleri Kütahya’da misafir etmekten büyük mutluluk duyduk. Bundan sonra manevi değerlere bağlı, evrensel demokratik ilkelere sahip, Cumhuriyet değerleri ile donanmış bireyler olarak toplumda yerinizi alacaksınız. Bundan sonraki hayatınızda cesur olun, hayal edin ve hayallerinizin peşinden gidin.”

NAFİ GÜRAL’A FAHRİ DOKTORA ÜNVANI

Protokol konuşmalarının ardından farklı alanlardaki pek çok yatırımıyla işsizliğin önlenmesine katkı sağlaması, ülkemizin tanınırlığındaki ve Kütahya’nın tanıtımındaki önemli rolü, bilimin gelişmesi ve bilim insanlarının yetişmesindeki destek ve çabalarından dolayı İş İnsanı Nafi Güral’a Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak tarafından fahri doktora ünvanı takdim edildi.

Daha sonra fakülte birincileri sahneye davet edilerek protokol üyeleri tarafından kendilerine ödülleri verildi. Ödüllerin verilmesinin ardından öğrencilerimiz sahne önüne davet edildi. Mezuniyet coşkusunun zirve yaptığı anlarda başlayan geri sayımın ardından öğrenciler, mezuniyetlerini kep atarak kutladılar.

DPÜ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *