KÜTAHYALI’NIN TERCİHİ CEVİZLİ BAKLAVADAN YANA: KURBAN TELAŞI BİTTİ TATLI TELAŞI BAŞLADI

198

Kurban telaşının sona ermesi ile arife gününde tatlı siparişlerinin zirve yaptığını belirten Efeoğlu Baklavaları İşletme Sahibi Mevlüt Efe, Kütahya’da en çok cevizli baklavaya rağbet olduğunu, üç senedir ürettikleri inovasyon ürünleri tahinli baklavanın da çok satan ürünler arasında olduğunu açıkladı.

TALEP ARİFE GÜNÜ

TALEP ZİRVE YAPTI

Bayram sofralarının vazgeçilmezi tatlılar bu bayramda da vatandaş tarafından büyük bir rağbet görüyor. Efeoğlu Baklavaları İşletme Sahibi Mevlüt Efe, kurban telaşını tamamlayan vatandaşların son haftada tatlı alışverişine başladığını belirtti. Son hafta yaşanan yoğunluğun arife günü zirve yaptığını dile getiren Efeoğlu, “Biz de son haftada büyük bir yoğunluk olur. Şu anda ustalar da, üretim ekibi de gece gündüz çalışıyor. Yoğun bir tempo var ama yeni başladı son bir haftada başladı.” İfadelerini kullandı.

‘İKİ BAYRAM ARASINDA BİR FARK YOK’

Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı arasında tatlı satışlarında bir farklılık olmadığını dile getiren Mevlüt Efe, “Aynı oranda tatlı satılıyor bir farklılık yok. Çünkü insanlar etin yanında tatlıyı da istiyorlar. Sadece etle olmuyor etin yanında kesinlikle tatlı da oluyor. Ama şöyle bir sıkıntı yaşıyoruz kurbanı halledeceğiz diye vatandaşlar tatlı siparişini vermekte gecikiyor. Özellikle Arife Günü çok çok yoğun geçiyor.” Şeklinde konuştu.

‘TEPSİ İLE SATIŞLARDA DÜŞÜN YAŞANDI’

İşletmelerinde her bayram yoğunluk yaşandığını dile getiren Efeoğlu, maliyetlerde dolayı tepsi ile siparişin eskiye nazaran biraz daha azaldığını belirtti. Eskiden insanların yanında çalışan elemanlarına dahi bir tepsi baklava hediye ettiğini ifade eden Efeoğlu, kilo ile alımlar ve tepsi ile alımların yarı yarıya olduğunu açıkladı. Efeoğlu, müşteri sayısının aynı olduğunu ama vatandaşın kiloya döndüğünü vurguladı.

Pandeminin bu konuda bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Efeoğlu, pandemiden önce bayram kültürünün daha güzel olduğunu, misafirlikler ve bayramlaşmaların çok daha yoğun geçtiğini belirtti.  Bayramların yaza gelmesiyle birlikte insanların bayramda tatile gitmeye de başladığına dikkat çeken Efeoğlu, bayram sofraları biraz daha küçülmeye başladığını belirtti.

Kütahya’da en çok cevizli baklavaya rağbet olduğunu dile getiren Efeoğlu, “Cevizliden sonra fıstıklı tatlılara rağbet var. Bizim son 3 senedir inovasyon ürünümüz olan tahinli baklava da çok satıyor. Buna ek olarak tabii ki ev baklavası bayram da daha çok satan ürünler arasında.” Dedi. Efeoğlu, tüm Kütahya’ya ve İslam alemine hayırlı bayramlar diledi.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *