KUTSO’DAN ÜYELERİNE ‘TEMEL İSTATİSTİK EĞİTİMİ’ “HER SEKTÖRÜN TEMEL TAŞI”

110

KUTSO Akademi tarafından düzenlenen Temel İstatistik Eğitimi üyelerin yoğun bir katılımı ile gerçekleştirildi. Eğitim sunumunu gerçekleştiren DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Doç. Dr. Noyan Aydın, “İstatistik, her sektörde veriye dayalı karar verme süreçlerinin temel taşıdır” dedi.

Kütahya Ticaret Sanayi Odası (KUTSO) Akademi tarafından düzenlenen ve DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Doç. Dr. Noyan Aydın’ın sunumuyla gerçekleştirilen “Temel İstatistik Eğitimi” KUTSO konferans salonunda gerçekleşti.

Katılımcılar, temel istatistik kavramlarına dair teorik bilgiye ek olarak günlük iş süreçlerinde nasıl kullanabileceklerini pratiğe dökme fırsatı buldu.

İŞ DÜNYASINDAKİ KULLANIMI ANLATILDI

Doç. Dr. Noyan Aydın’ın sunumunda, istatistik okuryazarlığının önemi, istatistiklerin iş dünyasında nasıl kullanılabileceği ve pratik öneriler gibi konular ele alındı. Sunumda, istatistiksel tekniklerin belirsizlikleri kontrol etmede ve karar süreçlerinde nasıl yardımcı olabileceği vurgulandı. Ayrıca, katılımcılara istatistik okuryazarlığını geliştirmede yararlı kaynaklar hakkında bilgi verildi.

Eğitim sonunda katılımcıların memnuniyetini dile getiren Doç. Dr. Noyan Aydın ise “İstatistik, her sektörde veriye dayalı karar verme süreçlerinin temel taşıdır. Bu eğitim vesilesiyle KUTSO üyeleriyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duydum ve katılımcıların istatistik bilgilerini günlük işlerinde etkin bir şekilde kullanacaklarına inanıyorum.” şeklinde konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *