DİORAMA MÜZESİNİN İNŞAATI TAMAMLANDI

121

MÜZENİN AÇILMASI

SABIRSIZLIKLA BEKLENİYOR

Türk Milletinin yeniden şahlandığı topraklar Dumlupınar’da Büyük Zafer’e şahitlik edecek Diorama Müzesi inşattı tamamlandı. Vatandaşlar, ziyarete açılması için son dokunuşların gerektiği müzede çalışmaların tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Temelini 29 Ağustos 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyük Zafer’in ve kurtuluşunun 100. yılını kutlayan Kütahya’da attığı Diorama Müzesi’ndeki çalışmalar son aşamaya geldi.

SON DOKUNUŞLARLA

ZİYARETE AÇILACAK

2022 yılının Ağustos ayında Dumlupınar ilçesinde yapımına başlanan Diorama Müzesi’nin tüm inşaat işleri tamamlanarak müze son halini aldı. Yerli yabancı turistlere hizmet vermek için gün sayan müze son dokunuşları bekliyor.

Diorama Müzesini yakından takip edem Kütahya Valisi Musa Işın, Mart ayında tamamlanan müzeyi ziyaret etmişti. Müzenin tamamlandığını belirterek iç dizayn çalışmalarına başlanacağını dile getiren Işın, ziyarette müzenin mümkün olan en kısa sürede ziyarete açılacağını söylemişti.

Başkomutan Meydan Muharebesi ile kazanılan zaferle sonuçlandığı, Türk Milletinin küllerinden doğduğu Dumlupınar’da yükselen Diorama Müzesi 137 bin şehidin anısına inşa edilen Dumlupınar Şehitliği’nin hemen karşısında bulunuyor.

BİR SÜREDİR HAREKET YOK

Dumlupınar ilçesindeki tarihi ve turistik potansiyelin ön plana çıkartılması için Büyük Zafer’in 100. yılı eserlerinden biri olan Diorama Müzesinin inşaatı tamamlansa da bölgedeki vatandaşlar, müzede bir süredir herhangi bir işlem yapılmadığını belirterek; müzenin son dokunuşlarının yapılarak bir an önce açılmasını bekliyor.

Büyük Zafer’in en önemli sembollerinde biri olacak Dumlupınar Diorama Müzesi şehitliği ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin büyük zaferin ne kadar büyük bir zorlukla kazanıldığına ve Türk tarihin şanlı sayfasına şahitlik edecek. 

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *