KANAL KÜTAHYA’DA RESTORAN İŞİ İPTAL

112

Yapıldığı mahallede rekreasyon alanı bulunmayan Kanal Kütahya’nın bir gereklilik olduğunu iptal edilmesinin kamuyu daha fazla zarara sokacağını dile getiren Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, projeyi daha pahalı hale getirecek Gemi Restoran kısmında eksilişe gidildiğini ve projenin akıbetini anlattı:

Kütahya kamuoyunun merakla beklediği Kanal Kütahya Projesindeki son durum Kütahya Belediye Meclisinin son toplantısında gözler önüne serildi. 

17 Mayıs 2024 tarihli Tasarruf Tedbirleri Genelgesinin yayınlandığı gün itibariyle “sözleşmesi imzalanmamış tüm mal ve hizmet alımları ile yapım işi ihaleleri gözden geçirilerek ve genelge hükümlerine uygun olmayan ihaleler iptal edilecek” maddesine dikkat çekilen toplantında söz konusu genelgenin sözleşmesi imzalanmamış işler için uygulandığına değinildi.

Sözleşme bedeli 266 milyon TL olan Kanal Kütahya için şu ana kadar ödenen meblağın 69 milyon 949 bin TL olduğu açıklanırken projenin iptal edilmesi halinde kalan imalatların belediye imkânları ile yapılmasının imkânsız olduğuna değinildi. Kalan imalatların tekrar ihale edilmesinin iptal edilecek ihale bedellerinin üstünde olacağı aradaki rakamın kamu kaynaklarının israf etmek olacağı bu sebeple söz konusu işin feshedilmesinin Belediye tarafından olumsuz değerlendirildiğine değinildi.

‘DAHA FAZLA MALİYET GETİRMESİN DİYE

RPOEJEDEN ÇIKARILDI’

Rekreasyon alanı ola projede için gölet, göletin olduğu yerde Tepe Restoran, 10 adet bungolov ev basketbol, voleybol ve futbol sahası yapıları bulunduğuna dikkat çekilirken; proje kapsamında yer alan Gemi Restoran’ın kanalizasyon gideri, işletme açısından problemler yaşatabileceğine değinildi. Pahalı bir imalat olan Gemi Restoran’ın projeye fazla maliyet getirmesin diye projeden iş eksilişine gidileceği, yapımından sonra da işletme sorunu yaşanacağını ön görüldü.

Projenin gerekliliği ve iptal edilmesinin yaşatacağı kamu zararına değinen Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, “Tasarruf Tedbirleri Genelgesi 17 Mayıs’ta geçti. Tasarruf tedbirlerine sonuna kadar uyuyoruz, hepsinin üzerine çalıştık.” Dedi.

‘BÖLGEDEKİ İHTİYACI GİDERMENİN

FİYATI İLERİDE DAHA DA ARTAR’

Kanal Kütahya’nın yapılacağı bölgede herhangi bir rekreasyon alanı bulunmadığına dikkat çeken Başkan Kahveci, “Kütahya’nın gelişme bölgesinde yer aldığı için proje orada da bir rekreasyon alanı yok o yüzden insanların rahat nefes alabileceği bir proje değerli. Rekreasyon alanı olmayan bir mahalleden bahsediyoruz, bu bir ihtiyaç. Kalanı da durduralım dersek, durduralım ama yarın mahalleli bizim rekreasyon alanımız, nefes alacak yerimiz yok derse onun maliyeti şimdi ki 200 milyon değil belki de 1 milyar olacak. Bunu da hesaba katmalıyız. Durduracaksak da bedelini ödemeyi düşünmeliyiz.” Şeklinde konuştu. Kahveci, Kamu zararı yaşanmaması için projenin devamının önemine değindi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *