BELEDİYE KÜTAHYASPOR GERÇEĞİNİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARDIK

104

‘ŞAMPİYONLUK İÇİN

GEREKENİ YAPACAĞIZ’

Play off öneminde şehrin kenetlenmesiyle Belediye Kütahyaspor gerçeğini gün yüzüne çıkardıklarını belirten Belediye Kütahyaspor Kulüp Başkanı Osman Altınkaya, alınan her kararın takımı en iyi noktaya taşımayı hedeflediğine değindi. Altınkaya, sezon sonunda Belediye Kütahyaspor’u en üst noktaya getirmek için ne gerekirse yapacaklarını vurguladı.

Belediye Kütahyaspor Kulüp Başkanı Osman Altınkaya ve Yönetim Kurulu Bengisu Sosyal Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Belediye Kütahyaspor’un Kütahya’nın en önemli noktalarında biri olduğunu ifade eden Osman Altınkaya, “2023-2024 sezonunda Teknik Direktör Efrahim Alkın’ın teknik, taktik destekleri ile mücadeleci ruhuyla play offlarda üstün başarı gösterdik. Bu başarımızı çok daha iyi noktada bitirmek üzereyken futbolda olan şansızlıklar, adaletsizlikler ve belki de nasip sebebiyle hak ettiğimizi düşündüğümüz 2.Lig’e maalesef yükselemedik. Ama başkanlık yaptığımız dönemde istersek Belediye Kütahyaspor’u bir üst lige taşlayabileceğimizi yönetim olarak, teknik ekibimiz olarak ve özellikle şehir olarak gösterdik.” İfadelerini kullandı.

‘ALINAN HER KARARIN HEDEFİ ŞAMPİYONLUK’

Yolların ayrıldığı Teknik Direktör Efrahim Alkın’ın takımın yıllarca kaptanlığını yaptığını hatırlatan Altınkaya, “Kulüp için aldığı her görevde üstün başarı göstermek için çaba gösteren Efrahim Hoca ve ekibi ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Kütahyaspor Kütahya’nın çocuklarına her zaman sahip çıktı ve çıkacaktır.” Dedi. Zorlu bir grup, güzel bir yönetim kurulu ile yeni sezonun yeni hedeflerle önlerinde olduğuna değinen Altınkaya, alınan kararların sezon sonunda takımı en iyi noktaya taşımak olduğunu belirtti.

Çok geniş kitlere hitap eden Belediye Kütahyaspor’da herkesin düşüncesine, alınan kararlara tepki gösteren herkese saygı duyduklarını ifade eden Altınkaya, “Bundan sonra alacağımız futbolcular için yapıcı eleştirilere açığız. Önce içimizde şampiyon olalım sonra biz takımı şampiyon yapmak için elimizden geleni yapacağız. Yapılan eleştiriler, öldürmek için değil, yaşatmak için olmalı. Menfaat Belediye Kütahyaspor içinse her türlü eleştiriye açığız. Belediye Kütahyaspor tüm Kütahya ve ilçelerinin kulübü.” Şeklinde konuştu.

‘İSİMLERİ OLMASA DA YANIMIZDALAR’

Play off sürecinde şehrin bütünleştiğini dile getiren Altınkaya, “Biz bunu yaparken şehrimizin büyükleri ile görüştük. Hepsi heyecanlı bir şekilde bizimle birlikte dertlendi. Kütahyaspor’a destek olmanın tek yolu yönetimde isminin olmasından geçmiyor. Şu anda ismini göremezseniz de play off sürecinde yanımızda olan herkes şu anda da bizim yanımızda. Sayın valimiz çok yardımcı oluyor. Belediye başkanımızla her gün bu konuyu konuşuyoruz her desteğe hazır.” Dedi.

Transfer beklentilerine dair de konuşan Altınkaya, birkaç kulüp dışında hiç kimsenin transfer ile ilgili ciddi hamleler yapmadığına değinerek transferin kolay bir konu olmadığını vurguladı. Belediye ve Kütahya’daki iş insanlarının desteği ile yeni bir takım, yeni bir teknik ekip belirlediklerini ifade eden Altınkaya, “Belediyenin ismiyle mücadele eden, halkın parası ile sponsorunun halk olduğu bir kulüpte halkın parasını çar çur edecek transferler yapmaya ben ve yönetimin gönül rızası yok. Bu yüzden ince eleyip sık dokuyoruz. Kütahyasporda oynamak da takımı çalıştırmak da Türkiye’deki herkes için bir gururdur. Günlerdir değerlendirme yapıyoruz. Güzel bir teknik ekip ile anlaştık. Hocamızın aldığı başarılar ortada” dedi. Teknik ekibe güvendiklerini belirten Altınkaya, amaçlarının sezon sonunda Kütahyaspor’u en üst noktaya getirmek olduğuna değindi.

‘BÜTÇEMİZ ŞAMPİYONLUĞA YETECEK KADAR İYİ’

Gruptaki rakiplere dair de değerlendirmede bulunan Altınkaya, “Rakiplerimiz güçlü, herkesin bütçesi kendisine göre farklı. Bizim bütçemiz hedeflediğimiz doğrultuda şampiyonluğa yetecek kadar iyi. Şehrin destekleri ile daha da iyi olacak. Herkesin hedefi şampiyonluk ama grubumuzda olan takımların isminin bizim için önemi yok, onlar bizim rakibimiz ve dostumuz.” Şeklinde konuştu.

Bir röportajda ağzından anın heyecanı ile cesaretle çıkan “Şehir bizim takım bizim” sözünün şehrin sloganı haline geldiğini vurgulayan Altınkaya, şu ifadeleri kullandı: “Şehir bizimse, takım bizimse düştüğümüzde şehir bizi ayağa kaldırsın, sevinirken de bize sarılsın. Kütahya’dan da Kütahyaspor’dan da çok şey olur. Biz kazanan tarafta olmak için her şeyi yapacağız. Biz sadece para pulla değil, şehri ayaklandırarak şampiyon olabiliriz. Düştüğümüz zaman kaldıran taraftarla şampiyon olabiliriz. Yaptığımız hatayı yüzümüze söyleyen sadece tribünde fotoğraf veren değil, maç bitince de aklının bir kenarında Belediye Kütahyaspor olan şehrin ileri gelenleri ile şampiyon olabiliriz. Biz geçen sene play off öneminde bunu sağladık Kütahyaspor gerçeğini gün yüzüne çıkardık.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *