‘KÜTAHYA BİR MUSİKİ MERKEZİ’

98

Kütahya Öğretmen Akademisi kapsamında düzenlenen Şehir ve Musiki Konulu Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Kütahya’nın musikî yönüyle de önemli bir merkez olduğunu ancak bunun yeni nesil tarafından pek bilinmediğini vurguladı.

Kütahya Öğretmen Akademisi kapsamında Şehir ve Musiki Konulu Program düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde devam eden Öğretmen Akademisi’nin 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı kapanış programının konuğu Yazar-Müzisyen Rıza Tekin Uğurel oldu. Uğurel, öğretmenlerle bir araya gelerek geçmişten günümüze musikî ve şiir deneyimlerini paylaştı. Program boyunca, Rıza Tekin Uğurel tarafından bestelenen eserlerden örnekler icra edilerek öğretmenlere unutulmaz anlar yaşatıldı.

Programa, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Şube Müdürü Mustafa Topuz ve çok sayıda öğretmen katıldı. Etkinlik sonunda, Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Rıza Tekin Uğurel’e teşekkür belgesi ve hediye takdim etti.

‘YENİ NESİL TARAFINDAN BİLİNMİYOR’

Kütahya’nın musikî yönüyle de önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, yeni nesil tarafından bunun pek bilinmediğini, bu çeşit programlarla, değerli isimlerle bu konuda halkın bilgilendirilmesi, ilin tanıtımının yapılması gerektiğinin önemini vurguladı ve programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu eğitim öğretim yılının son programının ardından, Öğretmen Akademisi’nin bir sonraki etkinlikleri Eylül ayından itibaren devam edecektir.

KÜTAHYA MEM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *