BAYRAM SONRASI KISA KISA…   

130

Bir Kurban Bayramını daha geride bıraktık.  

Allah sağlık ve esenlik içerisinde daha nicelerine erişmeyi cümlemize nasip etsin.  

***

Bayramdan geriye neler kaldı diye baktığımızda yine bilindik manzaralar. Mesela, trafikle başlayabiliriz. Bayram öncesinden alınan ve bütün bayram süresince havadan, karadan ve önemli kavşak noktalarında devam eden denetim ve kontrollere rağmen 7 binden fazla kaza, 12 binden fazla yaralı ve maalesef 72 can kaybı. Hız, dikkatsizlik, uykusuzluk, kurallara uymama ve sonuç bu. İnşaallah gelecek bayramlarda yaşanmaz.  

***

Kütahya’nın da aralarında bulunduğu birçok ilde çıkan Orman yangınları..  Her zaman yazdığımız için artık ayrıntıya girmiyorum.  Yalnız şunu ifade etmem lazım; 

Yangınlarda sadece ormanlar yanmıyor .“ geleceğimiz ve umutlarımız da yanıyor.  

***

Kasımda yapılacak ABD Başkanlık Seçimleri yaklaşırken Demokrat ve Cumhuriyetçi adaylar seçilirlerse ABD  halkının refahı için uygulayacakları politikalardan ziyade zalim İsrail için daha ne kadar silah yardımı yapacaklarının  itirafındalar.  

Bir de birbirlerine  bakınca demokrasimize, siyasetimize ve siyasetçilerimize  daha bir sahip çıkılması anlaşılıyor. Hele son zamanlarda Türk Siyasetinde ki yaşananlar gelecek için umudumuzu artırıyor.  

*** 

Efendim trafik her ilin sorunu. Bunu niçin söylüyorum   

Yerel gazete haberlerinde araç sayısı şu kadar arttı.. Belli saatlerde milim yol  gidilmiyor. Doğru. Geçen her arabanın içinde bir kişi. Toplu taşımaya bir türlü kendimizi de toplumu da alıştıramadık gitti. Yerel yönetimlerin işi bir hayli çok ve zor.  

Bir de halka açık trafiğe kapalı ! Alanları ele alıp daha bir güzel, daha bir cazip hale getirmek çok kolay ve mümkün.  

Bu nokta da arada bir komşu illere çay içmeye gitmek iyi gelecektir.  

***

Efendim Kütahya’nın vekil sayısı 4’e düşmüş.  11 olsa takım mı kuracağız İstanbul’un da düşmüş. Ne olacak  

YSK son nüfus verilerini değerlendirerek aralarında Kütahya’nın da olduğu 7 ilin milletvekili sayısını güncellemiş. Her hangi bir gelişme olmazsa seçimlere 4 sene var. Bilmeyen yok. Türkiye’de nüfusu en az artan 3 ncü il Kütahya. Çalış, 6 olsun.  

*** 

Son olarak gazetemizin başarılı muhabiri Fatma Sümer ve  Raşid Soyalp ile evliliğe giden yolda önemli bir adım atarak nişanlandılar. Her ne kadar katılamamış olsak da kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Allah tamamına erdirsin.  

Sağlık ve esenlik içerisinde, hep birlikte, daha nice güzel bayramlara.   




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *