DOKUNARAK GÖREREK EĞLENEREK ÖĞRENMENİN KEYFİNİ YAŞAYACAKLAR: KÜTAHYA BİLSEM PROJESİ TÜBİTAK’TAN KABUL ALDI

81

Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi’nin ‘4004 – Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı’ kapsamındaki ‘Kütahya BİLSEM Modüler Bilim Kampı’ projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Proje özel yetenekli çocukların bilimsel bilgi ve bilimsel düşünce süreçlerini içselleştirmelerini sağlamayı amaçlanıyor

Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi’nin ‘4004 – Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında başvurduğu ‘Kütahya BİLSEM Modüler Bilim Kampı’ projesinin TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verildi.

Proje Kütahya BİLSEM koordinatörlüğünde, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Kütahya Belediyesi, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Zafer Kalkınma Ajansı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı kurumları iş birliğiyle yürütülecek.

ÖĞRENCİLERİN AKTİF KATILIMI SAĞLANACAK

Proje ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki liselerde öğrenim gören Özel Yetenekli tanısı almış 9. sınıf seviyesindeki katılımcı öğrencilerin; Bilim, Doğa, Fen, Astronomi, Bilişim, Yapay Zeka, Çevre, Teknoloji ve Tarih gibi farklı disiplinler ile iş birliği yapılarak hazırlanan etkinlikler yolu ile bilimsel bilgi ve bilimsel düşünce süreçlerini içselleştirmelerini sağlamak amaçlanıyor. Ayrıca öğrencilerin etkinliklere aktif katılımı sağlanarak herhangi bir kaygı duymadan, dokunarak, görerek, eğlenerek ve öğrenmenin keyfini yaşayarak doğa ve bilimle ilgili farkındalık, ilgi ve sevgi düzeylerini artırmak yoluyla analiz ve sentez yapabilmelerine, doğa ve bilim okuryazarı olmalarına katkı sağlanması hedeflenmektedir. Bu süreci desteklemek üzere Çevre, Fizik, Kimya, Bilişim, Tarih, Teknoloji, Matematik, Bilim, Astronomi, Ölçme ve Değerlendirme, Kişisel Gelişim, Spor ve Sanat modüllerinde etkinlikler planlandı.

Projenin hedef kitlesini; Kütahya il genelinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki liselerde öğrenim gören ve 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında 9. sınıfa devam eden Genel Yetenek, Müzik, Görsel Sanatlar alanlarında Özel Yetenekli tanısı almış öğrenciler oluşturuyor.

13 MODÜLDE 25 ETKİNLİK DÜZENLENECEK

Başarıyla gerçekleştirilmiş 2018, 2019 ve 2021 yıllarında TÜBİTAK tarafından desteklenen 4004 projeleri bulunan Kütahya BİLSEM’in ev sahipliğinde düzenlenecek 13 modüldeki toplam 25 etkinliğin, 09-13 Eylül 2024 tarihleri arasında 5 gün sürmesi ve 24 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Proje kapsamında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İleri Teknolojiler Merkezi (İLTEM) ve Aizanoi Antik Kenti’ne eğitim gezisi düzenlenecek.

FATNA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *