İHRACAT ŞAMPİYONLARI ŞEHRE GURURU YAŞATTI: KÜTAHYALI 4 FİRMA SEKTÖRÜN ZİRVESİNDE

97

2023’yılında imza attıkları ihracat ile Gürok Pazarlama ve Tic. A.Ş., Heriş Seramik ve Turizm San. A.Ş., Kütahya Porselen San. A.Ş., Ünsa Madencilik Seramik San. Tic. A.Ş. ihracat şampiyonu oldu.

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB), 2023’ün ihracat şampiyonlarını 6. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde açıkladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Dış Ticaret Kompleksi’nde düzenlenen ödül törenine Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, TİM Başkanı Mustafa Gültepe, ÇCSİB Başkanı Erdem Çenesiz, ÇCSİB Başkan Yardımcıları Tansu Kumru ve Abdulhamit Akçay ile Birlik üyesi firmalar katıldı.Çimento, cam ve seramik sektöründe faaliyet gösteren firmalara çeşitli kategorilerde 76 ödül takdim edildi.

‘EN ZOR GÜNLER GERİDE KALDI’

Dünya ekonomisinin yavaşladığı 2023 yılında çimento, cam ve seramik sektörlerindeki küresel ihracat hacminin yüzde 11,5 daraldığını söyleyen ÇCSİB Başkanı Erdem Çenesiz, “2022’de toplam ihracatını 5,6 milyar dolar ile tarihinin en yüksek seviyesine ulaştıran üç sektörümüz, dünyadaki gelişmelerden ve haksız rekabet ortamından etkilendi ve bunun neticesinde 2023 yılı ihracatımız 4,9 milyar dolar oldu.”dedi.2024 yılının ilk yarısında ihracatın ise geçen yılın aynı döneminin altında kaldığını ifade eden Çenesiz, “Ancak Birlik olarak önümüzdeki dönemden umutluyuz. Çünkü en zor günler geride kaldı. ” diye konuştu.

FARKLI KATEGORİLERDE BÜYÜK BAŞARI

Ödül töreninde Cam ambalaj sektöründe en fazla ihracat yapan firmalar kategorisinde Gürok Pazarlama ve Tic. A.Ş. ikinci oldu.                                                                       

Porselen sofra ve mutfak eşyası sektöründe en fazla ihracat yapan firmalar kategorisi Heriş Seramik ve Turizm San. A.Ş. ikinci, Kütahya Porselen San. A.Ş. üçüncü oldu.

Seramik sofra mutfak ve süs eşyası sektöründe en fazla ihracat yapan firmalar kategorisi Ünsa Madencilik Seramik San. Tic. A.Ş. birinciliğe, Kütahya Porselen San. A.Ş. ikinciliğe adını yazdırdı. Ünsa Madencilik Seramik San. Tic. A.Ş. ayrıca sektörde en yüksek ihraç birim fiyatına sahip firma ünvanına ulaştı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *