KÜTAHYA’DA YENİ YATIRIMLARI DEVREYE ALACAĞIZ

487

Dünya Gazetesi’ne verdiği röportajda 5 yılda yüzde 700’ün üzerinde büyüdüklerini ifade eden Aragonit Yapı Kimyasalları Genel Müdür Yardımcısı Umut Eskioğlu, Kütahya ve farklı şehirlerde yeni yatırımları devreye alacaklarını ayrıca yılsonunda yeni projeleri başlatmak istediklerini ifade etti.

Aragonit Yapı Kimyasalları Genel Müdür Yardımcısı Umut Eskioğlu, Dünya Gazetesi’ne yaptığı açıklamalarda Aragonit markasının gelişimini anlattı.

GENİŞ ÇEŞİT YELPAZESİ

YENİLİKÇİ ÜRÜNLER

Üretim yolcuğuna 3 çeşit ürünle 1996 yılında Kütahya’da başlayan Aragonit, şu an 300’ün üzerinde ürünle Antalya ve Aksaray’da da yatırımlarına devam ediyor. Yenilikçi ürünleri geniş çeşit yelpazesi ile hizmete sunan Aragonit, aylık 48 bin yıllık 576 bin ton üretim kapasitesine sahip.

Gelişen teknoloji, trendler ve sektörün yeni ihtiyaçlarıyla Ar-Ge’ye yapılan yatırıma büyük bir önem verdiklerini belirten Umut Eskioğlu, “4 yıldır Robot ve Endüstri 4.0 alanında üretim yapıyoruz. Bu alanda sektörümüzde öncü firmalardan biriyiz.” İfadelerini kullandı.

‘YÜZDE 700’ÜN ÜZERİNDE BÜYÜDÜK’

5 yılda yüzde 700’ün üzerinde büyüdüklerini ifade eden Umut Eskioğlu, “İç pazarda oldukça iyi bir durumdayız. Pazar payı ve marka bilinirliğimiz de üst sıralarda.” Dedi. İhracatta da daha yeni ve büyük pazarlarda yer aldıklarını ifade eden Eskioğlu, “ihracat üretim ve satışımızın küçük sayılabilecek bir parçasını oluştursa da sektörümüzdeki birçok firmadan daha çok pazar payına sahibiz” dedi. 

‘İHRACAT PAZARLARI BÜYÜYECEK’

Ortadoğu’da Yemen, Irak, Kuveyt Balkan ülkelerinde ise önemli bir pazara sahip olduklarına değinen Eskioğlu, Amerika ve Afrika’nın tamamında varız.” Dedi. Mevut pazarı koruyup büyütme hedefinde olduklarını belirten Eskioğlu, Kütahya ve farklı şehirlerde yeni yatırımları devreye alacaklarını ayrıca yıl sonunda yeni projeleri başlatmak istediklerini ifade etti.

Çalışkan bir ekip ve Ar-Ge yatırımları ile ürettikleri yenilikçi ürünlere dikkat çeken Eskioğlu, havuz ve su içinde suyu boşaltmaya gerek kalmadan tamir imkanı sunan Aragonit Aqua Rapid isimli ürünlerinden bahsetti. Eskioğlu, Sektörde her zaman yenilikçi olmanın önemine vurgu yaptı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *