İNSANLAR GEÇİNEMİYOR, BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

76

Gebze’de düzenlenen ‘Geçinemiyoruz’ mitinginde yer alan Kütahya CHP teşkilatı ve çok sayıda Kütahyalı emekli ile emekçinin, herkesin sesi olmak adına meydanlarda yerini aldığını belirten CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya “Vatandaşımız öfkeli. Çünkü insanlar geçinemiyor, bıçak kemiğe dayandı” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Kocaeli’nin Gebze ilçesinde düzenlediği “Geçinemiyoruz” mitinginde halka seslendi. Kütahya’da 4 minibüs ve özel aracıyla beraber birçok emekli ve emekçi seslerini duyurmak için miting meydanını doldurdu.

‘İNSANLAR ÇALIĞA MAHKUM EDİLİYOR’

CHP, geçim sıkıntısını meydanlara taşıdı. İşçinin, emekçinin, çiftçinin her vatandaşın geçinemeyen herkesin sesi olmak için miting sahnesine çıkan ve zam talebinde bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim çağrısını da tekrarladı.

Vatandaşın çok büyük bir erken seçim talebi olduğunu belirten CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya “Genel başkanımız kürsüden yineledi. Çünkü insanlar geçinemiyor, bıçak kemiğe dayandı. Mehmet Şimşek’in açıklamalarından sonra insanlarımız daha da öfkeliler. İnsanlarımız açlığa mahkûm ediliyor” şeklinde konuştu.

‘BU ÇAĞRININ KARŞILIK BULMASI LAZIM’

‘Geçinemiyoruz’ mitinginde Özgür Özel’in asgari ücretin 25 bin lira olmasını gerektiği çağrısını hatırlatan Yenikaya “Bu çağrının karşılık bulması lazım. İnsanımızın bu ücreti alması lazım. Muhalefet bir şey söylüyorsa bu ülkenin zararına söylemez ki. Biz de her şeyi hesap kitap yapıyoruz, ona göre bir şeyleri söylüyoruz. Başkanımız da 45-50 bin lira demedi. Bugünün şartlarında asgari ücretin 25 bin lira olması gerektiğini söyledi” ifadelerini kullandı.

‘KÜTAHYA’DA BİLE KİRALAR 10 BİN LİRA’

17 bin lira ile şu an insanların geçim sağlamasının çok zor olduğunun altını çizen Yenikaya şu ifadeleri kullandı; “Gıda enflasyonu belli, kiralar belli. Kütahya’da bile kiralar 10 bin lira olursa ne olur? 17 bin lira asgari ücret alan biri nasıl geçinir? İnsanlar geçinemiyor, biz geçinemiyoruz.”

EMEKÇİLER VE EMEKLİLER

MİTİNGDE BULUŞTU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in gündeme dair vatandaşın derdi olan açıklamalara yer verdiğini ve yoğun bir katılım sağlanan mitingin çok güzel geçtiğini belirten CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya  “Katılım oldukça yoğundu. Başkanımız Özgür Özel emekçilerin ve emeklilerin sesini duyurmaya çalıştı. Emekliler de yer aldı mitingde. Çünkü emeklilerimiz de geçinemiyor. Yoğun bir katılım sağlandı ve çok coşkulu bir mitingdi” dedi.

Düzenlenen bütün mitingler de vatandaşların da kürsüye çıkıp derdini anlattığını kaydeden Yenikaya “Mitingde vatandaşın derdini paylaşabileceği bir alan oluyor. Genel Başkanımız da herkesin sesinin duyurmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

Kütahya’dan 4 minibüs ile 150 kişi alanda Gebze’ye yola çıktıklarını dile getiren Yenikaya “Özel aracıyla gelen Kütahyalı vatandaşlarımız da vardı. Çok kalabalık oldu. Alanın dışında bile insanlar vardı. Bundan sonra da mitingler devam edecek” ifadelerini kullandı.

‘BU SES ÇOĞUNLUĞUN SESİ’

Genel Başkan Özgür Özel’in her vatandaşın sesini duyurmaya çalışacağını ve bu sesin çoğunluğun sesi olduğunu vurgulayan Yenikaya sözlerine şöyle son verdi; “Çoğunluğun sesi duyurulacak. Bu ülkede bir azınlık var sadece onlar mutlu. O azınlık için hayat normal, sıkıntı yok. Ama halk zorda ve erken seçim istiyor. Genel başkanımızda erken seçimi gündemine getirdi. Ve biz CHP olarak erken seçime hazırız, kadrolarımız hazır.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *