ÇEYREK FİNALDEYİZ! TÜRKİYE AVUSTURYA’YA GEÇİT YOK DEDİ

94

Kütahya Belediyesi, A Milli Futbol Takımının EURO 2024 Avrupa Şampiyonası’ndaki çeyrek final mücadelesi olan Avusturya maçını dev ekrandan yayınladı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla maçı izleyen Kütahyalılar, maç sonunda gelen galibiyetle büyük bir coşku yaşayarak caddelere akın edip kutlama yaptı.

A Milli Takımımız, EURO 2024 Son 16 Turu’nda Avusturya ile kozlarını paylaştı. F Grubu’ndan ikinci çıkan Ay Yıldızlı ekibimiz, Avusturya engelini 2-1’lik skorla geçti ve adını Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finale yazdırdı. A Milli Takımımızın çeyrek finaldeki rakibi ise Hollanda oldu.

TÜRKİYE BAŞARDI

Dün Türkiye’de bütün evlerde caddelerde, sokaklarda büyük bir heyecan yaşandı. Türkiye A Milli Takımımız çeyrek finale kaldı.  Kütahya’da ise evinde, kafelerde, çeyrek final mücadelesini izleyenlerin yanı sıra büyük bir kalabalık milli bir heyecan için belediye önünde buluşarak dev ekrandan Türkiye-Avusturya maçını tek bir yürek olarak izledi. Vatandaşlar kalbinde ay yıldız aşkı ile atılan her golde, kaleye yaklaşan her topta büyük bir heyecana ortak oldular. Mert Günok’un son dakika kurtarışı ile maçı çevirmesiyle coşku daha da katlandı. Ve maç sonunda 2-1 bir galibiyetle Türkiye başardı ve çeyrek finale çıktı.

TÜM TÜRKİYE BİRBİRİNE SARILDI

Toplulukların sesi kısıldı. İlk dakika ilk korner ve ilk golle Kütahya Belediyesi önünde herkes ayaklandı. Tüm Türkiye birbirine sarıldı. Atmosfer heyecanlıydı. İlk dakikadan son dakikaya kadar heyecan doruklarda yaşandı. Türkiye Avusturya’ya geçit yok dedi. Son dakikaya kadar Türkiye mücadeleyi bırakmadı.

Türkiye’nin çeyrek finalde ilk rakibi Hollanda oldu. Hollanda maçı zor geçecek. Ama tüm Türkiye tek yürek takımına destek verecek. Türkiye’nin 3 maç kazanması halinde Avrupa’nın en büyükleri arasında adını altın harflerle yazdıracak. 270 dakika oyun sonrasında Türk futbol tarihine bir başarı daha eklenecek. Türkiye-Hollanda maçı 6 Temmuz tarihinde oynanacak.

BÜTÜN GECE COŞKU SELİ YAŞANDI

Portekiz maçından sonra sert eleştirelere maruz kalan A Milli Takımımız Avusturya’yı 2-1 yenerek ülkesine büyük bir zafer yaşattı. Kadın, çocuk, erkek herkes tüm Türkiye tek yürek oldu. Tüyleri diken diken eden bir coşku seli yaşandı.  Türkiye en son 2008 yılında bu heyecanı yaşamıştı. Yıllar sonra gelen zafer ile birlikte Kütahyalılar da sokaklara döküldü. Ellerine bayrak alan vatandaşlar yürüyüşe katıldı. Sonu görünmeyen konvoylar eşliğinde kutlamalar yapıldı. Heyecan, tezahürat ve korno sesleri Kütahya’da bütün gece devam etti.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *