SOSYAL YARDIMLAR ARALIKSIZ DEVAM EDECEK ‘HUZUR HAKLARIMIZI VATANDAŞA VERECEĞİZ’

141

Sosyal yardımların aralıksız devam ettiğini dile getiren Kütahya Belediye başkanı Eyüp Kahveci, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclis üyeleri olarak huzur haklarından vazgeçtiklerini ve bugüne kadar tamamının vatandaş için harcandığını açıkladı. Başkan Kahveci bu konunun kendisini için çok kıymetli olduğunu belirterek “Aldığımız huzur hakları dahil hiçbir şeyi kendimiz yemeyeceğiz. Ve bugüne kadar da yemedik” dedi.

3 aylık gündem değerlendirmesinde bulunan Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci yapılan analizler sonrasından 1 ay gecikmeli olarak sosyal yardımların devam ettiğine dikkat çekti. İhtiyaç sahiplerine 3 ayda 7 milyon TL yardım yapıldığını ifade eden Başkan Kahveci belediye olarak 691 kişinin hayatlarına dokunduklarını vurguladı.

‘506 KİŞİNİN YARDIMA MUHTAÇ OLMADIĞI TESPİT EDİLDİ’

Görevi devraldıktan sonra sosyal yardımlar konusunda toplantılar yapıldığını dile getiren Başkan Kahveci “İlk ay sosyal yardımlarımızı biraz gecikmeli yaptık. Çünkü üzerine çalışmamız lazımdı. Biz yeniden bir envanter çalışması yaptık. Gerçek anlamda yardımı hak eden kişiler için doğru bir analiz gerekiyordu. Yardıma muhtaç mı değil mi? Oturup incelediğimiz zaman 506 kişinin yardıma muhtaç olmadığını tespit ettik” ifadelerini kullandı.

‘502 VATANDAŞIMIZI DAHA SÜRECE DAHİL ETTİK’

506 kişinin yardımlarını iptal ettiklerini dile getiren Başkan Kahveci “Kriterlerimizi tekrar gözden geçirdik. 502 vatandaşımızı daha sürece dahil ettik. 3 ayda 7 milyon maddi yardım yapıldı. 79 kişiye sıcak yemek yardımı yapıldı. Ve kreş yurt yol ve tıbbı malzeme yardımı alan 691 vatandaşımıza bu konularda dokunuldu” şeklinde konuştu.

‘İHTİYAÇ SAHİBİ HİÇBİR VATANDAŞIMIZ ELİ BOŞ DÖNMEZ’

Kendilerine ulaşan ve gerçek anlamda ihtiyaç sahibi olan hiçbir vatandaşı mağdur etmediklerinin altını çizen Başkan Kahveci “Özellikle 2 vakayı kendimiz gördük. Vatandaş ihtiyaç sahibi olduğunu söylüyor. Biz devletin bir kurumuyuz ve oturup analiz yapmak zorundayız. Veri tabanlarını inceleyip hemen devletin bütün kanallarına ulaşıp, oraları da incelediğimizde yardıma muhtaç olmanın kriterlerini karşılıyorsa gece vatandaşımızın 22.30’da yanında olacağımızı söyledik. Biz bizzat geleceğiz dedik. Biz gidene kadar vatandaşımızın ihtiyaçları giderildi. Eksikleri de tamamlandı. Hiçbir vatandaşımızın, haberimiz olduğu andan itibaren buradan eli boş şekilde geri dönme durumu söz konusu değil. Anında onlara ulaşılır” diye konuştu.

Başkan Kahveci kendisi için çok kıymetli olduğunu belirttiği bir konuyu gündeme getirdi. Notere bir beyan verildiğini dile getiren Kahveci “Ben ve benimle birlikte meclis üyeliğine adaylığını koyan herkesten de bu beyanı almıştık. Hepimizin bir taahhüttü vardı. Aldığımız huzur hakları dahil hiçbir şeyi kendimiz yemeyeceğiz. Ve bugüne kadar da yemedik. Belediyemiz içerisinde birkaç huzur hakkı alan arkadaşımız var. Bizim iştiraklerinden dolayı görevlendirdiğimiz isimler bunlar. Onlardan da huzur haklarını yardım kartı şeklinde alıyoruz. Para olarak koyuyoruz. Ailelere yardım yardım yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘RAPORLARIN HEPSİ ŞEFFAF ŞEKİLDE SUNULACAK’

3 ay boyunca yapılan yardımların rapor halinde sunulacağını kaydeden Başkan Kahveci, raporları Mali İşler Müdürlüğü de dahil olmak üzere 2 tane bağımsız, bir Ak Parti’den bir MHP’den bir CHP’den mali işlerde yetkin isimlere göstereceklerini ifade etti. Raporların bu isimlere şeffaf bir şekilde bütün geliriyle, gideriyle, huzur haklarıyla birlikte onaylatılacağını vurgulayan Başkan Kahveci şu ifadeleri kullandı; “İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza bu meblağlar hepsi dağıtıldı. Dağıtılmaya da devem edecek. İçiniz rahat olsun. Biz kazandığımız huzur hakkımızı vatandaşa vereceğiz. Çünkü bu memlekette çok gariban var. Biz sunduğumuz taahhüdü yerine getireceğiz”

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *