PSİKOLOJİK DESTEK YUVALARI KORUYACAK

169

Kütahya Belediyesi olarak psikolojik danışmanlık hizmetleri vereceklerini açıklayan Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, “Çünkü Kütahya’da ailelerin dağılma oranlarında da artış var. Bu konuya çok temas etmemiz gerekiyor.” Dedi. Psikolog seanslarının ücretine dikkat çeken Kahveci, ihtiyaç üzerine harekete geçtiklerini vurguladı.

HALK OTOBÜSLERİNDE KİŞİLİK TESTİ YAPILDI

Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kütahya Belediyesi tarafından aile danışmanlığı ve aile rehberliği psikolojik danışmanlık hizmetleri verileceğini belirtti. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile ilgili çalışmaları hakkında bilgi veren Kahveci, “Geçen hafta aile danışmanlığı ve aile rehberliği psikolojik ve manevi danışmanlık birimleri kurduk. Belediyemiz bünyesinde pedagog, psikolog ve sosyoloğumuzla birlikte belediye içerisinde çalışmalara başladık.” Dedi. Bütün Belediye Personeline soru kiti ile kişilik analizi yapıldığının belirten Kahveci, “Halk otobüslerine de yaptık. Bizim belediye olarak temasta olduğumuz her birim ile bu çalışmayı yaptık. Bu analizler sonucunda psikiyatrik vakalar çıkabiliyoruz ve doktora yönlendiriyoruz. Danışmanlık yapılması gerekiyorsa rehberlik danışmanlığı yapıyoruz.” Şeklinde konuştu.

‘PSİKOLOJİK DESTEK ÇOK MALİYETLİ’

Kütahya koşullarından bugün, bir psikolog seansı maliyetinin en ucuz bin 500 lira olduğunu açıklayan Kahveci, “Bu fiyatta hiçbir insan psikoloğa gidip 10 seans 15 seans bir yardım alamaz. Hele ki asgari ücretle mümkün değil. İhtiyacı gördük. Belediye içerisinde de arkadaşlarımıza danışmanlık vermeye başladık. Herkesin bir derdi olabilir, bu dertten tükenmişlik sendromu yaşayabilir. Çünkü insanız, etten kemikten varlıklarız. Allah kimseyi mevcut bulunduğu konumdan aşağıya düşürmesin. Bu bağlamda her vatandaşımıza yardımcı oluyoruz. Bizim görevimiz insana dokunmak ve yardımcı olmak. Ücretsiz olarak bütün Kütahya belediyesine birkaç tane daha personel alalım ve biz bu desteği Kütahya halkına sağlayalım.” İfadelerini kullandı. Kahveci, önümüzdeki aylarda evde sağlık hizmetlerinin başlayacağını açıkladı.

‘AİLELERİN DAĞILMA ORANLARINDA ARTIŞ VAR’

Manevi danışmanlık konusunun biraz daha tartışmalı olduğunu belirten Kahveci, şu ifadeleri kullandı: “Bu konuda bakanlık yayın yaptı. Ne psikolog ne pedagog hiçbir şekilde size yönlendirme yapamaz. Onların görevi yönlendirme değil. Sizin durumunuza uygun genel hatları belirler. Ama manevi danışmanlık yönlendirir. Bunu şu an bir ilahiyatçıyla yapıyoruz. İnsanımız manevi yönden bir boşlukta kalmış. Bu çok tehlikeli. Bunların ucu intihara dayanan vakalardır. Ve bu kardeşlerimiz için de hızlıca bir ilahiyatçı devreye girdi. Başkan Yardımcısı Haşim Ertekin görevli arkadaşlarımızla birlikte bu konuyu çok sıkı takip ediyor. Ve oradan olan dönülüşlerle birlikte daha çok destek vermemiz gerektiğini anladık. Çünkü Kütahya’da ailelerin dağılma oranlarında da artış var. Bu konuya çok temas etmemiz gerekiyor. Ailelerin yuvaların dağılmaması için aile rehberliğimiz ve danışmanlığımızı da hızlıca devreye aldık.”

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *