HAVA ŞEHİTLİĞİ VE POLİS ŞEHİTLİĞİ’NDE TÖREN DÜZENLENDİ: VATANIN BİRLİĞİ İÇİN ELLER SEMAYA AÇILDI

167

Hain darbe girişiminin Millet İradesi ile bertaraf edildiği, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’nci yıl dönümünde Hava Şehitliği, Polis Şehitliğinde düzenlenen törende Kütahya protokolü, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakarak şehit yakınlarıyla görüştü. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Dr.İrfan Açık tarafından ülkenin birliği ve dirliği için dua ettirildi.

Fetullahçı Terör Örgütü’ne karşı verilen mücadelenin, ülkemizin dört bir yanında kahramanlık destanlarına dönüştüğü 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’nci yıl dönümü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kütahya’da etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında Hava Şehitliği, Polis Şehitliğinde tören düzenlendi.

Törene Kütahya Vali Musa Işın, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Mustafa Baş, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Baro Başkanı Av. Edip İlkay Sunay, Kütahya protokolünden çok sayıda isim, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

ŞEHİTLERİN KABİRLERİNE KARANFİL BIRAKILDI

Hava Şehitliği, Polis Şehitliğinde Kur’an-ı Kerim okundu. Şehitlerin kabirlerine karanfil bırakan ve dua eden Kütahya protokolü, şehit yakınlarıyla da görüştü.

Kabirlerin ziyaret edilip karanfil bırakıldığı şehitliklerde İl Müftülüğü görevlileri ve öğrenciler Kur’an-ı Kerim okudu. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Dr.İrfan Açık tarafından ülkenin birliği ve dirliğinin devamı için dua ettirildi.

15 Temmuz gecesi aziz milletin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde hain işgal planını bertaraf ettiğini belirten Vali Işın, 15 Temmuz’un milletimizin ikinci kurtuluş mücadelesi olduğunu belirtti.

Hava Şehitliği ve Polis Şehitliğini ziyaretin ardından 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, şehitlerin anısını yaşatmak ve doğayı korumak adına 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’nda Ağaç Dikme Etkinliği gerçekleştirildi. Fidanlar, Kütahya protokolünün ellerinde toprakla buluşturuldu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *