BULGARİSTAN GABROVO ETAR GELENEKSEL SANATLAR FUARI’NDA

720

KÜTAHYA AB PROJELERİ

ÖVGÜYLE KARŞILANDI

Bulgaristan’ın Gabrovo kentinde düzenlenen Geleneksel Sanatlar Fuarı’nda Kütahya’nın AB Birliği projelerinde göstermiş olduğu başarılar toplantıya katılan heyet tarafından övgü ile karşılandı. Kütahya’nın görünürlüğüne ve tanıtımına katkıda bulunan organizasyonda Gümüş İşleme Sanatçısı Sakin Yaman üçüncülük ödülüne layık görüldü

Kütahya Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü ekibi 31 Ağustos-4 Eylül 2023 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Gabrovo kentinde düzenlenen Geleneksel Sanatlar Fuarı’na katıldı.

GÜMÜŞ İŞLEME YARIŞMASINDA BÜYÜK BAŞARI

ETAR Etnografya Açık Hava Müzesi’nde gerçekleşen fuarda bu yılki tema üzerine tanıtım standı kurularak gümüş işleme sanatı konulu yarışmaya da katılım gösterildi. Etkinlik kapsamında Etüd Proje Müdürü ve Unesco Focal Point Mehmet Zenci, proje yöneticisi ve Unesco ikinci iletişim kişisi Hümeyra Temel Düver, proje yöneticisi Şerife Acar ve proje asistanı Sedat Aslantaş Gabrovo Belediye Başkanı Tanya Hristova’ya Kütahya’nın tanıtımını yaparak gelecek iş birlikleri ve kardeş şehir ilişkileri hakkında toplantı gerçekleştirdi. Bu görüşme iki şehir arasında Town Twinning Projesi hazırlanmasına da zemin hazırladı. Ayrıca ETAR Müze Müdürü Svetla Dimitrova ile toplantı organize eden ekip, Kütahya’nın kültürel hazinelerini, zanaat, sanat ve proje çalışmaları ile ilgili sunum yaptı.

KÜTAHYA’NIN TANITIMINA KATKIDA BULUNDU

Kütahya’nın AB Birliği projelerinde göstermiş olduğu başarılar toplantıya katılan heyet tarafından övgü ile karşılandı. Unesco Zanaat ve Halk Sanatları Şehri Kütahya’nın yöresel kıyafetleri de yoğun ilgi gördü. Gümüş işleme sanatçısı Ümmühan Oruç etkinlik kapsamında gümüş standında Kütahya’nın görünürlüğüne ve tanıtımına katkıda bulundu. Gümüş işleme sanatı yarışmasına dahil olan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Gümüş İşleme Sanatçısı Sakin Yaman ise yarışmada 3. olarak ödüle layık görüldü. Sakin Yaman tarafından bu fuara özel tasarlanan eseri “Sanat Tılsımı” isimli gerdanlık ve Ümmühan Oruç’un tasarladığı çinili takı seti Gabrovo şehrinin ETAR müzesinde daimî olarak sergilenecek.

KÜTAHYA BELEDİYESİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *