DPÜ İLE KERAMİKA ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ: İSTİHDAM ODAKLI EĞİTİM OLANAĞI SAĞLANACAK

238

DPÜ ve Keramika arasında imzalanan Üniversite – Sanayi iş birliği protokolü ile 80 günü kapsayacak istihdam odaklı eğitim olanağı sağlanacak. Çalışma hayatına hazırlık yapan öğrenciler, özgeçmiş hazırlama ve mülakat konularında da desteklenecek.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Keramika arasında, Üniversite – Sanayi iş birliği kapsamında öğrencilere dönem içinde istihdam odaklı eğitim olanağı sağlayacak olan iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Keramika Genel Müdürü Emin Yüce ile Kariyer ve Mezun Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. Bahar Yolvermez ve Keramika İnsan Kaynakları Müdürü Özlem Güneş katıldı.

İŞ HAYATINA HAZIRLANACAKLAR

İmzalanan protokole birlikte DPÜ’nün fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin 6. yarıyıldan 8. yarıyıla kadar olan stajlarının yürütülmesinde Keramika ile iş birliği yapılması kararlaştırıldı. Toplamda 80 günü kapsayacak istihdam odaklı eğitim süresince öğrencilere Keramika’nın görevlendirdiği eğitici personel ve insan kaynakları uzmanları da eşlik edecek. Böylece öğrenciler çalışma hayatına hazırlık yaparken özgeçmiş hazırlama ve mülakat konularında da desteklenecek. Bu iş birliği sayesinde DPÜ öğrencileri, Keramika’da alacakları uygulamalı eğitimler sayesinde teorik bilgilerini pratik uygulamalarla birleştirerek mesleki becerilerini geliştirme fırsatı bulacak.

İŞBİRLİĞİNE YENİ BİR HALKA

İmzalanan protokol ile ilgili Rektör Kızıltoprak”Bu iş birliği protokolü, öğrencilerimizin teorik bilgilerini uygulamalarla destekleyerek mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak önemli bir adımdır. Sanat ve eğitim alanında yapılacak ortak çalışmalarla, hem üniversitemizin hem de sanat dünyasının ilerlemesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi. Emin Yüce ise DPÜ ile uzun süredir iş birliği içinde olduklarını kaydederek bu sürece yeni bir halkanın daha eklenmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Gerçekleşen törenin ardından Prof. Dr. Kızıltoprak, iş birliklerinden dolayı Keramika Yönetim Kurulu Başkanı Emin Yüce’ye teşekkür etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *