İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI ‘AKSAYAN BİR YATIRIM YOK’

191

2024 yılı ilk yarısında 95 adet projenin tamamlandığını, 56 adedin ihale aşamasında, 284 adedinin ise devam etmekte olduğunu belirten Vali Işın, Kütahya’da aksayan herhangi bir yatırım olmadığını tam tersine çok büyük meblağlar gerektirmeyen yeni yatırımlarda hükümetin talepleri uygun gördüğünü vugurladı.

2024 yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Musa Işın’ın başkanlığında, Koordinasyon Kurulu üyelerinin katılımıyla Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

İl Yatırım Takip Sistemi (İLYAS) verilerine göre; 2024 yılı itibariyle II Yatırım Programında Kütahya genelinde 562 kamu yatırım projesi yer aldığını ifade eden Vali Musa Işın, 2024 yılında uygulanacak projeler için toplam 10 milyar 193 milyon TL’lik yatırım öngörüldüğünü ve 2024 yılı 6 aylık dönemde 3 milyar 463 milyon TL harcama yapıldığını açıkladı. Vali Işın, nakdi gerçekleşme oranının yüzde 34’e tekabül ettiğini belirtti.

Ödenek tahsisi açısından Kütahya’daki en büyük payı yüzde 25,6 diğer kamu hizmetleri, yüzde 21.8 ile ulaştırma-haberleşme, yüzde 13,2 ile madencilik, yüzde 10,4 ile eğitim, yüzde 8 ile tarım, yüzde 7 ile imalat, yüzde 6 ile konutun aldığını aktaran Vali Işın, sektörleri sırasıyla yüzde 3,50 ile sağlık sektörlü yüzde 2.3 ile enerji sektörü, yüzde 1,7 ile turizmin izlediğini ifade etti.

2024’ÜN İLK YARISINDA

95 PROJE TAMAMLANDI

İlimizde yürütülen projelerden 2024 yılı ilk 6 ay itibariyle 95 adedi tamamlandığını, 56 adedinin ihale aşamasında, 284 adedinin ise devam etmekte olduğunu belirten Vali Işın, “111 adedine başlanmamış olup, 16 adedi tasfiye edilmiş ve programdan çıkarılmıştır.” İfadelerini kullandı. 

Kütahya’nın gelişimi ve kalkınması açısından önem taşıyan projelerdeki son durumu aktaran Vali Işın, “Toplam 562 kamu yatırımı ilimiz genelinde devam etmektedir bunların yüzde 34 civarında fiziki gerçekleştirme yapılmıştır. Geri kalanların bir kısmı devam etmektedir bir kısmı proje aşamasındadır. Az bir kısmı da çeşitli nedenlerle iptal edilmiştir.” Dedi. Kamu kurum ve kuruluşlarının görevlerini titizlikle yapmaya devam ettiğine dikkat çeken Vali Işın, projelerin tümü 2024 yılı sonu itibariyle kazasız belasız gerçekleşmiş olacağını dile getirdi.

‘TALEPLERİMİZ KABUL GÖRÜYOR’

Kütahya’da her şeye rağmen cari harcamalarda ve devam eden kamu kurum kuruluş yatırımlarında herhangi bir sıkıntı olmadığını aktaran Vali Işın, “Tam tersine yeni yatırımlar öyle çok büyük meblağlar gerektirmeyen konularda da hükümetimiz bizim taleplerimizi uygun görmekte ve bizlere yardım etmektedirler. İlimizde aksayan herhangi bir yatırım yok. İlimizde ihtiyaç olup da bugün yapılması gereken zaruri bir durum yok. Bizim mevcut olan var olan yatırımlarımız zamana sarih bir şekilde devam eden yatırımlardır. Zaman içerisinde yatırımlarımız tamama erecektir.”şeklinde konuştu.

2024 yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısından yapılan istişareler, alınan kararlar, gündeme gelen ve karara bağlanan bütün konuların en kısa sürede yerine getirilmesini temenni eden Vali Işın, Kütahya hakkında hayırlı karalar alma ve güzel yatırımlar yapma duasında bulundu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *