BİTMEYEN KAVŞAK ERBAŞ’I İSYAN ETTİRDİ: AKILLI DEĞİL, NORMAL KAVŞAK İSTİYORUZ

235

Şehir Hastanesi yolunda hemzemin geçişin olmaması gerektiğini ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Zafertepe kavşağına yapılan Akıllı Kavşak’ın ne olduğunu anlayamadıklarını dile getirerek ; “Biz akıllı değil, normal kavşak istiyoruz.”dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Kütahya’nın bitmeyen yollarını bir kez daha dile getirdi. “Biraz önce Afyon Milletvekilimiz “Neredeyse Türkiye’deki bütün yollar Afyon’dan geçiyor.” dedi. Afyon’dan geçmeyen yollar da Kütahya’dan geçiyor” şeklinde konuşan Vekil Erbaş, Deprem gibi doğal afetlerde tek bir bağlantı yolu olan bölgelere ulaşılmasında büyük sorunlar doğduğunu söyledi.

SİMAV – GEDİZ YOLU ACİLEN BALIKESİR’E BAĞLANMALI

Kütahya’nın da Ege Bölgesi’nde, Ege fay hattında bir deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Daha önce de depremleri yaşamış bir ilden bahsediyorum. 6 Şubattaki depremde gördüğümüz en büyük sıkıntılardan biri şehirlere ulaşırken eğer tek aks varsa girişte eğer o aksda da bir deprem felaketi olduysa çok zorlandık. Maalesef, bizde de Gediz ile Simav arasında tek aks var. Biz Simav’dan hem İzmir tarafına hem de Balıkesir tarafına ısrarla yıllardan bu yana bir yol istiyoruz. Tabii, bu arada Gediz ile Simav arasındaki yolumuz da az kaldı ama inşallah, bitecek diye bekliyoruz.”dedi.

Depremin yanı sıra yolun tersine göçle için de önemi taşıdığına değinen Erbaş, “Yollar aynı zamanda bir medeniyettir. Yollar yapıldıkça tersine göç de başlıyor, özellikle büyük şehirlerde artık iş bulmakta zorlanan birçok vatandaşımız tekrar kendi yurtlarına dönüyorlar.” Dedi. Dünya bor merkezi olan Kütahya’da üretimin büyük bir kısmı Hisarcık, Emet, Tavşanlı, Domaniç üzerinden geçtiğini belirten Erbaş, küçük bir kısmın da Simav tarafından İzmir’e geçtiğine vurgu yaptı.

HASTANE YOLUNDA HEMZEMİN GEÇİT OLMAZ!

Yakında tamamlanması beklenen Kütahya Şehir Hastanesi yolu üzerinde bulunan hemzemin geçit hakkında da konuşan MHP Milletvekili Erbaş ; “ On bir yıl sonra inşaatı biten bir şehir hastanemiz var, 2024 yılının hemen başında açılacak inşallah; güzel bir hastane oldu fakat bir ufak problemimiz var Sayın Bakanım, bu hastane yolunun üzerinde bir hemzemin geçidimiz var. Bu hastane açıldıktan sonra herhangi bir ambulansın hemzemin geçitte beklediğini görürsek bu gerçekten zor bir an olur, hastaların da bir an önce hastaneye yetişmesi için buraya kısa bir sürede bir hemzemin geçit yaparsanız çok seviniriz. Alttan olursa, ya, o alt, üst artık o sizin bileceğiniz bir şey ama bunun bir aciliyeti var.”dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *