PORSUK’TA EN BÜYÜK SORUN PİSLİK!

176

Porsuk barajında son dönemlerde su seviyesi düşerken, barajdaki pislikler ise gün yüzüne çıktı. Sofça köyü muhtarı İbrahim Dağdelen, yaşadıkları mağduriyeti anlatarak yetkililerden destek beklediklerini söyledi.

Kütahya sınırları içerisinde yer alan ve çevre illerinde yararlandığı Porsuk barajında son yıllarda su seviyesi iyice düştü. Barajdan suyun çekilmesi ile birlikte başta Sofça köyü sakinleri olmak üzere üreticiler mağdur oldu.

BALIKÇILARIMIZ ÇOK MAĞDUR

Sofça köyü muhtarı İbrahim Dağdelen, baraj ile ilgili olarak bilgiler vererek “Barajdaki pislik en büyük sorunumuz. Barajımız çok kullanıldığı için mağdur oluyoruz. Balıklarımız ölüyor. Çiftçilerimiz ekemiyorlar, sulama yapamıyorlar. Su seviyemiz alçak.

Oksijen yok, kerevit tutuyorduk, maalesef su seviyesinin düşük olması dolayısıyla artık kayboldular. Balıkçılarımız çok mağdur. Buranın pisliğini görüyorsunuz. Bu köyün yüzde 90’ı balıkçılıkla geçiniyor ama pislikten balıklarımız ölüyor. Bizler yetkililerden yardım istiyoruz” dedi.

Muhtar Dağdelen, son dönemlerde ki yağışlarında baraj için yeterli olmadığını ve suyun her geçen gün çekilmeye devam ettiğini söyledi.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *