ÜNLÜ OYUNCUDAN KÜTAHYA ZİYARETİ: ATÖLYEYE BİR KEZ DAHA HAYRAN KALDI

173

Kütahya’nın ünlü çini ustası Sıtkı Olçar’ın yakın dostu olan ve sinema dünyasından tanınan oyuncu, sunucu ve eski manken Tarık Tarcan, geçtiğimiz günlerde Sıtkı Usta Çini Atölyesini ziyaret etti.

Sıtkı Usta Çini Atölyesi, son dönemde yapılan yeniliklerle adından sıkça söz ettiriyor. Atölyenin sahiplerinden olan Nida Olçar, Tarcan’a atölyenin tarihçesi ve çini sanatının incelikleri hakkında bilgi verdi. Tarcan, atölyenin yeni düzenlemelerini yerinde gözlemleyerek, yapılan yeniliklerle ilgili Olçar’dan detaylı bilgiler aldı.

 “YENİ DÜZENLEMELER GEÇMİŞLE HARMANLANIYOR”

Tarcan ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Sıtkı Usta’nın çini sanatındaki yeri benim için çok özeldir. Burada yapılan işlerin titizlikle ve özveriyle yapıldığını görmek beni mutlu etti. Nida Hanım’ın atölyeye kattığı yeni düzenlemeler de işlerin daha da ileriye taşınmasını sağlıyor” dedi.

“TARCAN’IN ZİYARETİ ONUR VERİCİDİR”

Nida Olçar ise atölyenin ziyaretçilere açık olduğunu ve her zaman sanatseverleri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Olçar, “Çini sanatını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tarık Bey’in ziyareti bizim için büyük bir onurdur” şeklinde konuştu. Sıtkı Usta Çini Atölyesi, geleneksel çini tekniklerini modern tasarımlarla buluşturan çalışmalarıyla Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *