ESKİŞEHİR-KÜTAHYA-AFYON YÜKSEK HIZLI TREN HATTI İÇİN ÜÇ ŞEHİR BİRLİK OLMALI; ‘BÜYÜKŞEHİRLERE BAĞLANTI SAĞLANIR’

201

İMO Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç’ın gündeme getirdiği Eskişehir-Kütahya-Afyon Yüksek Hızlı Tren Hattı hakkında konuşan İMO Kütahya Şube Başkanı Emirhan Aydın, “Tren hattının inşa edilmesi; bölgesel kalkınmanın ve ticari işbirliğinin artmasının yanında, büyükşehirler arasındaki yüksek hızlı tren ağının Kütahya üzerinden bağlantı oluşturmasına da zemin oluşturacaktır.” Dedi.

Eskişehir, Kütahya ve Afyon’daki siyasilerin bir araya gelerek Eskişehir-Kütahya-Afyon Yüksek Hızlı Tren Hattı için birlik olması gerektiğini belirten İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç’a, İMO Kütahya Şube Başkanı Emirhan Aydın’dan da destek geldi. 

‘SİYASİLER BUNU SAVUNMALI’

Eskişehir-Kütahya-Afyon Yüksek Hızlı Tren Hattının üç şehre de büyük bir fayda sağlayacağını belirten Kılıç, “Bu siyasilerin savunması gereken bir konu. Biz Eskişehir, Kütahya ve Afyon arasında 150 kilometrelik bir hızlı tren hattının bir an önce planlanıp yapılmasını istemek zorundayız.” Dedi.

Düşünülen bir proje olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Ama her hat planlama, proje ve imalat aşamasın oluşuyor. Eskişehir-Kütahya-Afyon Yüksek Hızlı Tren Hattı planlamanın da başında olan bir proje.” Dedi. Eskişehir Kütahya ve Afyon’un bu konuda kamuoyu oluşturup, baskı yapması gerektiğini ifade eden Kılıç, üç şehirdeki siyasilerin de bunu istemesi gerektiğini eğer ortak görüş sağlanırsa projenin hayata geçirilebileceğini vurguladı.

Hattın bölgede sağlayacağı avantaja da değinen Kılıç, “Biz bunu istediğimiz zaman ne olacak, bunun ne avantajları var? İstanbul’dan kalkan bir hızlı tren Bozüyük’ten sonra Satılmışoğlu’nun oralarda Kütahya’ya dönüp oradan Afyon’a, İzmir ve Antalya’ya gidebilecek. Biz bunu sağlarsak çok daha ekonomik bir şekilde tüm seferlere erişilebilir.” Şeklinde konuştu.

‘TİCARİ İŞBİRLİĞİNİN ARTMASINI SAĞLAR’

Eskişehir – Kütahya – Afyon hızlı tren hattının inşa edilmesinin; bölgesel kalkınmanın ve ticari işbirliğinin artmasını sağlayacağını dile getiren İMO Kütahya Şube Başkanı Emirhan Aydın, “Bunun yanında hat hayata geçirilirse, büyükşehirler arasındaki yüksek hızlı tren ağının Kütahya üzerinden bağlantı oluşturmasına da zemin oluşturacaktır.” ifadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *