MÜCADELE ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI: KADINA ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ

156

2024 yılı içerisinde KADES’e 1169 ihbar yapıldığını paylaşan Vali Musa Işın, elektronik kelepçe uygulamasıyla 19 vakanın takip edildiğini, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde Bin 294 kişiye hizmet verildiğini açıkladı. Kadın yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Işın, mücadelenin tabana yayılması gerektiğini belirtti.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, Vali Musa Işın’ın başkanlığında ilgili kurum ve kuruluş yetkililerinin katılımıyla yapıldı.

Kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının istişare edildiği toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce 2024 yılı Faaliyet Programı çerçevesinde sorumlu ve ilgili kurumların çalışmaları hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

‘BU MESELEYİ TABANA YAYMALIYIZ’

Toplantıda konuşan Vali Musa Işın, kadına yönelik şiddetin kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi. Şiddet olaylarının tüm toplumun vicdanını yaraladığını belirten Vali Musa Işın, “Biz bu konuyu ne kadar tabana yayarsak o kadar başarıya ulaşırız. Sadece kurumların dahliyle ya da teşebbüsüyle üstesinden gelebileceğimiz bir mesele değildir. Bu meselenin üstesinden gelebilmemiz için köke inmemiz gerekiyor. Biz aileler üzerinde yoğunlaşmak durumundayız. Bunun yolu da eğitimdir, ailelerin bilinçlendirilmesidir. Tüm paydaşlara, emeklerinden ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

‘KADES’E 1169 İHBAR GELDİ’

Kadına şiddetin önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilen akıllı telefon uygulaması Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) üzerinden 2024 yılı içerisinde 1169 ihbar yapıldığını paylaşan Vali Musa Işın, ihbarların tamamına gidildiğini ve ihbarlardan 723’ünün asılsız çıktığını kaydetti.

‘ELEKTRONİK KELEPÇE UYGULAMASIYLA 19 VAKA TAKİP EDİLİYOR’

Vali Musa Işın, şiddet uygulayan ya da uygulama ihtimali bulunan kişilerin takibi amacıyla, elektronik kelepçe uygulaması kapsamında Kütahya’da 19 vakanın takibinin sürdüğünü aktardı.

Vali Musa Işın, şiddetin önlenmesi ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin bir biçimde uygulanmasına yönelik oluşturulan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinin (ŞÖNİM) 7 gün 24 saat, şiddet mağduru kadın ve çocuklarının her türlü ihtiyaçlarına destek sağladığını kaydetti. ŞÖNİM’de 2024 yılı itibarıyla 1120 kadın, 101 erkek ve 73 çocuk olmak üzere toplam bin 1294 kişiye hizmet verildiğini aktaran Vali Musa Işın, ayrıca Sosyal Hizmet Merkezleri (SHM) tarafından da 1002 vatandaşa hizmet verildiğini söyledi.

‘102 BİN 934 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ’

Vali Musa Işın 2024 yılı içerisinde İl Müftülüğü ve ŞÖNİM tarafından yılda 3 kez halka yönelik verilecek eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında şu ana kadar 102 bin 934 kişiye ulaşıldığını kaydetti. Toplantı görüş ve önerilerin paylaşılmasının ardından sona erdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *