AHMET YAKUOĞLU’NUN ADINA YAKIŞIR PARK

162

Kütahya’nın Maltepe Mahallesinde yer alan Ahmet Yakupoğlu Parkı, adeta vatandaşların uğrak yeri oldu. Akşam saatlerinde tıka basa dolan Parkta temizlikte üst seviye bulunuyor.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte vatandaşlar kendilerini dışarıya atarken, yeşil alanlarda vakit geçiriyorlar. Kütahya’da bu alanda en fazla talep gören yerlerden biri Maltepe mahallesinde bulunan Ahmet Yakupoğlu Parkı oldu. Vatandaşların akın akın gittiği parkta zaman zaman oturacak yer bile bulunmuyor.

Parkta özel bir işletmede yer alırken, isteyen vatandaşlar kamelyalara yada yeşil alanlara oturarak güzel vakitler geçiriyorlar.

YAKUPOĞLU’NUN HEYKELİ YAPILDI

Son dönemlerde Ahmet Yakuoğlu’nun yaptırdığı Çinili Caminin yıkılması gündemdeki yerini korurken, Maltepe mahallesinde ki Ahmet Yakupoğlu’nun adının taşıdığı park büyük beğeni topluyor.

Parkta Ahmet Yakuoğlu’nun resim yapan bir heykeli ve tanıtıcı bölümü de yer alırken vatandaşlar Yakupoğlu’nun kim olduğunu ve yaşantısı hakkında bilgiler edinebiliyorlar.

TEMİZLİK MEMNUN EDİYOR

Ahmet Yakupoğlu parkında birçok parktan farklı olarak temizlik ön plana çıkıyor. Zaman zaman bazı vatandaşlar tarafından sorumsuzca atılan çöplerin dışında temizlik görevlileri tarafından park temizlenerek halkın kullanımına sunuluyor.

Yetkililer özellikle kuruyemiş yiyenlerin atıklarını yeşil alan yada kamelyalarda bırakmaması gerektiğini belirterek uyarılarda bulundular.

VATANDAŞ MEMNUN

Ahmet Yakupoğlu Parkında oturan ve çevre mahallelerden geldiğini ifade eden İlker Bilir, çok güzel bir park olduğunu ve herkes için alanlar yer aldığını belirtti. Eşi ve çocuklarıyla parkta vakit geçirmeyi çok sevdiğini söyleyen Bilir, parkı yapanlara ve ilgi gösterenlere ise teşekkür etti.

Ahmet Kaymak ise bir dönem parkın çok kötü bir imajla anıldığını ancak son yıllarda parkın yapılan düzenlemelerle çok güzel bir hala getirildiğini söyledi. Parkın Kütahya’nın birçok noktasından gelen vatandaşlar nedeniyle daha da kalabalık haline geldiğini belirterek “Bu durum bölgede ki esnafımızın da faydasına oluyor. Esnafımızda içecek, kuruyemiş gibi satışlarla gelir ele ediyor. Yapılan çalışmalardan da halkın buraya gelmesinden de memnunuz” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *