BİR ZAMAN SULAR ALTINDA KALMIŞTI; KURAKLIK GÜN YÜZÜNE ÇIKARDI

203

Porsuk Barajında her geçen yıl sular giderek çekilirken, bir dönem sular altına kalan minare ve ev ise gün yüzüne çıktı.

Kütahya’nın Sofça köyünde suların yükselmesi ile ev ve cami sular altında kalmıştı. Köye büyük gelir sağlayan Porsuk barajı son yıllarda ise giderek büyük kan kaybetti. Başta Eskişehir olmak üzere çevre illerinde kullandığı Porsuk barajında yağışların az olması, sıcak havanın giderek artması ile birlikte su oranı giderek azalmaya devam etti.

SULAR İYİCE ÇEKİLDİ 

Son 3-4 yıldır sıcak havanında etkisi ile sular iyice çekilirken, doluluk oranlarında büyük düşüşler kaydedildi. Bu durum balıkçılık ve tarımla ilgilenen köy halkı başta olmak üzere önemli sıkıntılar oluştururken acil tedbirler alınması istendi.

BALIK ÖLÜMLERİ VE KİRLİLİK YAŞANIYOR

Porsuk barajında suların çekilmesi ile birlikte kirlilik hat safhaya çıktı. Sıcak havanında etkisi ile görülen balık ölümlerinde ise artışlar kaydedildi.  Sofça köyü muhtarı İbrahim Dağdelen, yaşanan kirliliğe dikkat çekerek yaşanılan durumdan en büyük zararı kendilerinin gördüğünü ifade etti. Balıkçılıkla geçinen köy halkının mağdur olduğunu söyleyen Muhtar Dağdelen, su seviyesininde düşmesinden endişeli olduklarını ifade etti.

MİNARE VE EV KURAKLIĞI GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR

Bir dönem sular altına kalan ve zaman zaman uç noktası görülen minare büyük ilgi görmüş fotoğraf tutkunları tarafından görüntülenmişti. Ancak son yıllarda yağışların az olması ve kuraklık nedeniyle minare ve ev tamamen ortaya çıkarken, kuraklık gözler önüne serildi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *