AMATÖR KULÜPLERE 2 MİLYONLUK DESTEK

206

Amatör spor kulüplerine yapılacak nakdi yardım, Kütahya Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısında 2 milyon TL olarak belirlendi. Kütahya’da sportif anlamda kaynak bekleyen başka dinamikler de bulunduğuna değinen Başkan Kahveci, imkânlar dahlinde ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini belirtti.

Kütahya Belediye Meclisinin Ağustos ayındaki toplantısında, 06 Haziran 2024 tarihindeki toplantıda Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edilen Amatör Spor Kulüplerine yardım yapılması konusu müzakere edildi.

Kütahya Belediyesi Spor İşleri Müdürü İsmail Şen, amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapılması hususu ile ilgili Kütahya’da mücavir alanları sınırları içerisinde faaliyetlerini sürdüren amatör spor kulüplerine 1 milyon 750 bin TL nakdi yardım yapılmasına, ayrıca talep eden spor kulüplerinin resmi müsabaka ve şampiyonalarına gidiş gelişleri için imkanlar dahilinde araç ve yakıt desteği sağlanmasına şeklinde bir karar aldığını açıklayarak meclis gündemine sunulduğunu dile getirdi.

AK PARTİ GRUBU TALEBİ YÜKSELTTİ

AK Parti grubu adına konuşan Meclis Üyesi Mahmut Öztaş, grup başkanlarıyla yaptığı toplantı sonucunda 1 milyon 750 bin liralık nakdi yardım bedelinin 2 Milyon liraya çıkarılmasını talep etti. Müsabakalar ve şampiyonlara gidiş gelişler içinde imkânlar doğrultusunda değil de 600 bin liraya kadar bir bedelin sağlanmasının uygun olacağını dile getiren Öztaş, maddenin bu şekilde oylamaya sunulmasını talep etti.

ASKF Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cengiz’in kendisini arayıp “90bin TL’lik bir açığımız kaldı, oran anlamında bir dengeleme yapmak için böyle bir para ihtiyaç var” dediğini belirten Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, “Kütahya’da şu anda bu kararı bekleyen arkadaşlarımız var. 2 milyon TL için  de sıkıntı yok. Maçlara giderken akaryakıt ya da araç desteği konusunda maksimum verilmesi gereken rakam 600binTL. Talebiniz bizim için de kıymetli. Sonuçta MHP ile AK Parti doğal olarak birlikte anlaştıktan sonra CHP’nin o ittifaka destek vermemesi olmaz.” Şeklinde konuştu. Amatör spor kulüplerinin önemine dikkat çeken Kahveci, Kütahya’da 77 kulüp olduğunu, şehrin nüfusa oranla Türkiye’de amatör kulüp bakımında 5 sırada olduğunu belirtti.

‘KAYNAK GEREKEN BAŞKA YERLER VAR’

Benzer farklı taleplerin de olabileceğini dile getiren Kahveci, “İmkânlar olursa evet verilebilir ama imkânlar olmadığında ve verilemediği takdirde herhangi bir şekilde bir sıkıntının oluşmaması gerek. Çünkü biliyorsunuz bizim için şu anda hepimiz bağlayıcı olan da bir tasarruf tedbirleri var. Burada çoğu noktalarda ciddi bir şekilde önümüze gelecek.” Dedi. Kütahya Belediyesi olarak Belediye Kütahyaspor’a 30 milyonluk bir destek sözü verdiklerini de hatırlatan Kahveci, “Bir taraftan amatör kulüplere 2 milyon TL ve belediyenin basketten voleyboluna, kadar güreşten okçuluğa varana kadar varana kendi takımları da var. Oralara da kaynak gerekiyor. Gücümüz yettiğince hepsine destek olmaya çalışırız. Bu bağlamda komisyondan geldiği şekliyle değil, arkadaşlarımızın ifade ettiği gibi 2 milyon TL nakit desteği ve maksimum da 600bin TL’ye kadar da araç ya da yakıt yardımı yapılması teklifini meclisimizin kabulüne sunuyorum.” Şeklinde konuştu. Madde oy birliği ile kabul edildi.

Maddeye “imkanlar dahlinde” ibaresinin şerh düşülmesini isteyen Başkan Kahveci, “Hepimiz Kütahya için çalışıyoruz bundan yana kimsenin endişesi olmasın.” İfadelerini kullandı.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *