KUAFÖRLER SALI BERBERLER PAZAR GÜNÜ ÇALIŞMAYACAK ‘TATİL GÜNLERİNDE BİR DEĞİŞİKLİK YOK’

210

Kütahya Valiliği’nden gelen kararla tatil günlerinin, erkek berberleri için pazar, kadın kuaförleri için salı olmak üzere aynı şekilde devam edeceğini açıklayan Kütahya Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çaltı, düğünlerin daha çok haftasonu yapıldığını bu yüzden hem vatandaşın hem de esnafın durumdan memnun olduğunu belirtti.

Ticaret Bakanlığı’nın kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasına yönelik getirdiği uygulama 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi. Kütahya Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çaltı, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasına yönelik uygulamanın ardından Kütahya’da hafta tatilinin değişmediğini açıkladı.

Kütahya Valiliği’nden gelen kararla tatil günlerinin daha önceki yıllarda olduğu gibi devam edeceğini dile getiren Çaltı, “Herhangi bir değişiklik yok. Erkek berberleri pazar, kadın kuaföreler salı günü tatil.” ifadelerini kullandı. Diğer illerde tatil günlerinin değişmesiyle gelir kaybı korkusu yaşayan berber ve kuaförlerin eylem yapmaya başladığını belirten Mehmet Çaltı, herhangi bir değişikliğin yapılmamasıyla Kütahya’da bunların önüne geçilmiş olduğunu vurguladı.

‘KÜTAHYA’DA GELENEK DEĞİŞMİYOR’

Esnafın alıştığı sistemle çalışmaya devam etmesinin önemine dikkat çeken Mehmet Çaltı, Kütahya’da düğün sezonunun da uzun sürdüğünü, hafta sonları işlerinin daha yoğun olduğunu bu yüzden kadın kuaförleri için tatilin Salı günü olmasının bir avantaj sağladığını dile getirdi. Salı günü için izin belgesi hazırladıkları sayının bazı haftalar benden 5, bazı haftalar 8 olduğunu açıklayan Mehmet Çaltı, “Salı günleri düğünü olan az kişi oluyor. Ama Pazar günü yoğunluk çok fazla oluyor.” Dedi. Düğün yapanların en çok Cumartesi ve Pazar günlerini tercih ettiğini vurgulayan Çaltı, Kütahya’da hafta sonu geleneğinin değişmediğini; haklı olarak da kuaför arkadaşlarının da sistemin aynı devam etmesini talep ettiğini açıkladı.

İZİNLER TEYİT EDİLEREK VERİLİYOR

Kütahya Valiliğinin de esnafın kararı doğrultusunda herhangi bir değişiklik yapmadığını belirten Çaltı, “Sadece tatil günlerinde bazı esnaflarımız öğlene kadar açık tutabiliyordu. Bundan sonra açamayacak. Sadece düğün davetiyesi karşılığında izinli şekilde açabilecekler. O izin de oda tarafından veriliyor. Biz bunların da teyitini gerçekleştiriyoruz. Davetiye de yazılı olan numaradan düğün sahibini arıyoruz. Kendimizi tanıtarak “Düğününüz varmış, kuaförünüz kim diye?” soruyorum. Doğru çıkıyor. Bugüne kadar aksi bir durum zaten hiç yaşanmadı. Davetiye geldiyse zaten doğru olarak getiriliyor.  Sadece şu olabiliyor; gelin saçını A kuaförü yapıyor. Grup saçını B kuaförü yapabiliyor. Meslektaşlarımız da o düğünden nasiplerini bu şekilde paylaşıyorlar.” İfadelerini kullandı.

VATANDAŞ DA ESNAF DA

DURUMDAN MEMNUN

2018 yılından bu yana, bayan kuaförleri ve güzellik salonlarının tatilinin Salı, erkek berberlerinin ise Pazar günü olarak devam ettiğini dile getiren Mehmet Çaltı, “Meslek hayatımız gayet güzel bir şekilde, herkesin mutlu olduğu bir şekilde devam ediyor. Sıkıntımız da yok. Hem vatandaşımız hem de esnafımız durumdan memnun.” Şeklinde konuştu.

Kütahya’da Franchising yani imtiyaz hakkı olan kurumsal güzellik salonlarımız da bulunduğuna dikkat çeken Çaltı, şu ifadeleri kullandı: “Onlara da izni aynı şekilde valiliğimizden gelen yazıyla birlikte oda başkanı olarak ben tebliğ ediyorum. Onlar da Kütahya ilinde hizmet verdikleri için alınan kararla birlikte Salı günleri tatil yapmak zorundalar. Salı günleri de onlar kapalılar.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *