SEYİTÖMER – KÜTAHYA BAĞLANTI YOLUNDA İNCELEME: BİR AY İÇİNDE YENİDEN AÇILACAK

140

Heyelan sebebiyle kapanan Seyitömer – Kütahya bağlantı yolunda incelemelerde bulunan Vali Musa Işın, “Önümüzdeki bir ay içinde bu yolu tekrar hizmete açmayı planlıyoruz. Ayrıca, suyun ileride tekrar yola zarar vermemesi için ilave önlemler de alıyoruz,” dedi.

Vali Musa Işın, AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Seyitömer Belediye Başkanı Mahmut Yol, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay ile birlikte Kütahya-Seyitömer-Bozüyük Yolunda İncelemelerde bulundu

Heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Kütahya-Seyitömer-Bozüyük bağlantı yolunda gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Işın, inceleme sırasında Karayolları yetkilileri ve ilgili kurum temsilcilerinden bilgi aldı, yolun en kısa sürede trafiğe açılması için tüm ekiplerin koordineli bir şekilde çalıştığını vurguladı.

TEKRAR YAŞANMASIN DİYE ÖNLEMLER ALINACAK

Vali Musa Işın, incelemeler esnasında yaptığı açıklamada, “Üç ay önce bu bölgede meydana gelen heyelan ve sonrasında gölde yaşanan taşkınlar, Kütahya-Seyitömer-Bozüyük bağlantı yolunun kapanmasına neden oldu. Bu durumun ardından, Karayolları Genel Müdürlüğü, Seyitömer belediyemiz ve İl Özel İdare ekiplerimizle birlikte yolun yeniden açılması için hemen çalışmalara başladık. Yolun güzergahını koruyarak, seviyesini 4 metre yükseltme kararı aldık. Karayolları ekipleri şu anda bu yönde yoğun bir şekilde çalışıyor ve önümüzdeki bir ay içinde bu yolu tekrar hizmete açmayı planlıyoruz. Ayrıca, suyun ileride tekrar yola zarar vermemesi için ilave önlemler de alıyoruz,” dedi.

Yolun bir an önce trafiğe açılmasının yanı sıra, benzer olayların tekrar yaşanmaması adına tüm gerekli tedbirlerin alınacağını ifade eden Işın, çalışmalara katılan ekiplerin özverisini takdir etti ve yolun en kısa sürede halkın hizmetine sunulacağını belirtti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *