‘TARİHTEN DERS ALARAK GELECEĞE YÜRÜYECEĞİZ’

124

Türk milletinin daha güçlü şekilde ileri gitmesinin her bireyin sorumluluğu olduğuna dikkat çeken TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Cumhuriyetinin, Cenab-ı Allahın böyle bir işgali bir daha yaşatmaması için tarihten ders alarak daha sağlam bir şekilde geleceğe yürüyeceğini vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Grand De Luxe Düğün Salonu’nda sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Programda konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, AK Parti hükümetleri olarak Kütahya’da eğitimden sağlığa, sanayiden ulaşıma geniş yelpazede hizmetleri ile vatandaşların refahını artırmayı hedeflediklerini, gece demeden gündüz demeden çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

ELEMAN İHTİYACINI HATIRLATTI

Kütahya’nın üretiminin yüzde 41’ini sanayiden sağlayan bir şehir olduğunu dile getiren Vali Musa Işın,  “Porselen seramik çini medar-ı iftiharımızdır. Yedi adet OSB’de 27 bin kişi istihdam edilmektedir.  Bölgemizin ikinci büyük OSB’si zafer OSB 2025 yılında faaliyete geçecektir.” Dedi. Sanayicilerin kendisinden TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a iletmesini rica ettiği elaman sorununa da değinen Vali Işın, sanayide tarımda çalışacak nitelikli veya niteliksiz eleman bulunamadığını vurguladı.

Anadolu topraklarının işgalden kurtulması için ecdadın başlattığı büyük kurutuluş mücadelesinin 102. Yıldönümünde böylesine mübarek bir şehirde bulunmanın mutluluğuna değinen Numan Kurtulmuş, mücadele günlerini, o tarihi başarıları yeniden hatırlatmanın ve önümüzdeki dönemde yapacaklarımıza odaklanmanın önemli bir fırsatı olduğun belirtti. Ordusu dağılmış elinde canından başka bir şey kalmamış bir milletin nasıl ayağa kalktığının, dünyanın en büyük ordularına karşı mücadeleye ettiğinin ve sonunda o yokluklara rağmen nasıl büyük bir başarı kazandığının en büyük ispatlarından bir Dumlupınar, Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zaferi’dir.” Şeklinde konuştu.

‘İLERLEME HEPİMİZİN SORUMLULUĞU’

Türkiye Cumhuriyetinin, Cenab-ı Allahın böyle bir işgali bir daha yaşatmaması için tarihten ders alarak daha sağlam bir şekilde geleceğe yürüyeceğini vurgulayan Kurtulmuş, “Domaniç yaylasında 500 kıl çadırdan doğan Osmanlının Cihan İmparatoru olmasını sağlayan bu toprakların bereketinden istifade etmek bize de nasip olsun.”dedi. Türk milletinin daha güçlü şekilde ileri gitmesinin her bireyin sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, “Ben TBMM başkanı olarak ne sorumluluğa sahipsem bir STK başkanı da aynı sorumluluktadır. Bir asır sonra geldiğimiz nokta o mücadeleyi verenlerin hayal dahi edemeyeceği bir nokta. Dün bir tek tüfek kurşununa ihtiyacımız varken bugün savunma sanayide dünyanın en önemli teknolojilerini üretiyoruz. Güçlü bir milleti oluşturmak ve bu milleti ileri taşıyabilmek azim ve kararlığı içinde yolumuza devam edelim.” İfadelerini kullandı.

‘KÜTAHYA’DA STK’LAR BAŞ ROLDE’

Programda ilk sözü alan AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, Kütahya’nın sosyal dayanışması ve güçlü sivil toplum yapısı ile en plana çıktığını, STK’ların toplumsal sorunların çözümü ve milli birliğimizin oluşturulması için başrolde olduğunu belirtti.

Kütahya’da ecdattan miras kalan 42 camii sayısız türbe, hamam ve tarihi eserler varlığını sürdürdüğünü ifade eden Vali Musa Işın, Kuruluş Şehri Kütahya’nın aynı zaman son devletimiz Türkiye Cumhuriyetine giden yolun ilk durağı olduğunu bu yüzden kurtuluş gururunu da yaşadığını belirtti. Şehrin çok büyük yer altı ve yer üst zenginliklere sahip olduğunu vurgulayan Işın, Kütahya’da 34 farklı maden bulunduğunu tarımda ise ildeki payı artırmak adına önemli adımlar atıldığını belirtti.

‘TEHDİTLER BİR ASIR ÖNCEKİNDEN DAHA AZ DEĞİL’

30 Ağustos Zaferi ileri götürmek için gerekli üç 3 noktanın altını çizen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Bu büyük destansı mücadelenin ruh kökünde şehadet bilinci yatıyor. Bize zaferi getiren en önemli özelliklerimizden biri milli ruhtur. Sahip olduğumuz hiçbir özelliği örseletmeden ileriye taşımayı başarırsak bu milletin önü açıktır. Kimse bu millete dur diyemez. Günümüzün dünyasında Anadolu’nun karşı karşıya kaldığı tehditler inanın 1 asır öncekilerden daha az değildir. Dünyanın bütün emperyalist güçleri bu coğrafyayı talan etmek için bekliyor. Gazze’de 320 gündür devam eden soykırımı görüyoruz. Bu zulmün arkasında dünyanın nice büyük emperyalistleri arka çıkıyor. Anadolu’ya kem gözle bakanların olduğunu biliyoruz o yüzden güçlü bir şekilde ayakta durmak için milli ruhumuzun temeli olan özgürlüğünden ödün vermeme özelliğini kaybetmemeliyiz.” Dedi.   

Milli ruhun en büyük özelliğinin haysiyettir ve onur olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, vatanseverlik duygusu en yüksek milletlerden biri olan Türk milletinin bu duygusunu besleyen en önemli hasletlerinden birisi olarak şahadet bilincini gösterdi.  

ZAFERİ İLERİ TAŞIYACAK 3 UNSUR

Zaferi ilerletecek ikinci unsur olarak toplumsal dayanışma ruhunu gösteren Kurtulmuş, “Biz ne kadar farklı düşünürsek düşünelim, hayat tarzlarımız ne kadar farklı olursa olsun. Hep birlikte aynı bayrak altında yaşarken dayanışma içinde olmayı başarmış bir milletiz. Türkiye’yi bu şekilde daha güçlü halde getireceğiz. Üçüncü özelliğimiz ise güçlü millet güçlü devlet anlayışımızdır. Türkiye’nin hem devlet hem millet olarak güçlü olmaktan başka şansı yoktur bu topraklarda her alanda güçlü olan bir millet olmayı artırarak başarmalıyız.” Dedi. Ekonomiden tarıma üniversitenden sanayide her alanda üreten, üstün demokrasiye sahip olan Türkiye’nin güçlü bireylerle birlikte yükseleceğine dikkat çeken Kurtulmuş, bunun için illere büyük sorumluluklar düştüğünü her bir seferber olması gerektiğini dile getirdi.

Kütahya’nın her bir taşında şühedanın “ya Allah” seslerinin yankılandığını belirten Kurtulmuş, 102. Yılını kutladığımız Dumlupınar ve Büyük Taarruz’un yıldönümünde ecdadı rahmet, minnet, ve şükranla andığını vurguladı. STK buluşmasının ardından Kütahya Valiliğini ziyaret eden Kurtulmuş askeri selamlayarak, şeref defterini imzaladı. Programın devamında Zafertepe Zafer Abidesi Çelenk Sunumu, Dumlupınar Şehitliği Ziyareti, Şuhut Atatürk Evi Ziyareti, Atlı Birliklerin Büyük Taarruz Karargahından İzmir’e Uğurlanması Ve Kortej Yürüyüşü, Şuhut Belediye Şehir Stadyumu Etkinlikleri ile yapıldı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *