PROJE SON ŞEKLİNİ ALMAYA BAŞLADI

92

2022 yılı Ekim ayında temeli atılan Kütüphane ve Kültür Merkezi Projesi inşaatında çalışmaların büyük bir kısmı tamamlandı. Şehrin merkezinde kültür ve sanat faaliyet alanı, kütüphane, otopark gibi önemli ihtiyaçlara merhem olacak Kütüphane ve Kültür Merkezi, son şeklini almaya başladı.

Kültür Sarayı binası yerine inşa edilecek Kütüphane ve Kültür Merkezi inşaatında çalışmalar, büyük bir hızla devam ediyor.

EKİM 2022’DE TEMEL ATILDI

2022 yılı Ekim ayında temeli atılan Kütüphane ve Kültür Merkezi o günden beri Kütahyalıların gözü önünde hızla yükseldi. Çalışmaların büyük bir kısmının tamamlandığı proje son günlerde son şeklini almaya başladı.

5 bin 988 metrekare kapalı alana yapılacak Kütüphane ve Kültür Merkezi’nde çok fonksiyonlu salonlar, kültür merkezi, kütüphane, sergi alanları, kafeterya bulunacak. Şehrin merkezindeki kütüphanelerin yetersiz kalışı ile proje, özellikle öğrenciler başta olmak üzere şehrin büyük bir ihtiyacını karşılayacak.

BÜYÜK İHTİYAÇLARA MERHEM OLACAK

Kütahya’da sahne alana tiyatro, gösteri ve çok sayıda kültürel ve sanatsal faaliyet Kültür Sarayı binası yıkıldığından beri çoğunlukla Hezar Dinari Kültür Merkezinde gerçekleştiriliyor. Ancak Hezar Dinari Kültür Merkezi’nin şehirden uzaklığı özellikle toplu taşıma ile ulaşımının zorluğu sebebiyle şehrin ortasındaki Kütüphane ve Kültür Merkezi, sanatsal tüm faaliyetler için bir merkez olacak

Şehir merkezinde eksiliği hissedilen kültür merkezi, kütüphane inşa edilen kapalı otopark ile otopark sorununa da bir nebze merhem olacak.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *