EMİNE KOCAPINAR 4-6 YAŞ KUR’AN KURSU KAYITLARI DEVAM EDİYOR; MİNİKLERİN ZİHNİNE UFUKLAR AÇILACAK

169

Dini Bilgiler, Değerler Eğitimi, Tamamlayıcı Kazanımlar ve Etkinlikler ile bu eğitim öğretim döneminde öğrencilerin zihninde yeni bir ufuk açmaya hazırlanan Emine Kocapınar 4-6 yaş Kur’an Kursuna kayıtlar devam ediyor. Maltepe Parkının hemen bitişiğinde bulunan kurs sabah, öğleden sonra ve tam gün olmak üzere üç farklı şekilde eğitim veriyor.

Emine Kocapınar 4-6 yaş Kur’an Kursu, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılına 9 Eylül’de başlıyor. Saray Mahallesi Maltepe Caddesi Numara 4 adresinde bulunan kursa kayıtlar devam ediyor.

3 katlı, 2 oyun odası, 5 sınıf, çok amaçlı salon, konferans salonu, yemekhane gibi fiziki imkânları ile çocuklara eğitim öğretim için geniş alanlar sunan kurs, Müftülüğe bağlı olarak hizmet veriyor.

3 FARKLI ŞEKİLDE EĞİTİM VERİLİYOR

Sabahtan, öğleden sonra ve tam gün olmak üzere üç farklı şekilde eğitim verilen kursta sabah sınıfları için dersler öğlen 13.30’da, öğleden sonra sınıfları için 17.30’da bitiyor. Tam gün sınıflar ise 8.30- 17.30 saatleri ile çalışan velilere uygun standartlarda hazırlandı. Tam gün sınıflarda sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi çayı da veriliyor. 

DEĞERLER EĞİTİMİ DE VERİLİYOR

Emine Kocapınar 4-6 yaş Kur’an Kursu,  Kur’an ı Kerim eğitimlerinin yanı sıra, Dini Bilgiler, Değerler Eğitimi, Tamamlayıcı Kazanımlar ve Etkinlikler ile öğrencilerin zihninde yeni bir ufuk açıyor. Kurs yönetiminden yapılan açıklamada; “Kur’an ı Kerim Bilgisini okul öncesi çocukların anlayabileceği düzeyde oyunlarla, etkinlikler, parkurlarla, şenliklerle veriyoruz. Kur’an ı Kerim’e geçen öğrencilerimiz, iki yıl devam eden öğrencilerimiz arasında hatim edenler var. Kısa süreler kısa dualar da öğretiyoruz. Değerler eğitiminde her haftada, her ayda ayrı bir tema ile paylaşmak, saygı, sevgi, hoşgörü gibi değerleri çocuklara benimsetiyoruz. İçinde bulunduğumuz haftaya uygun çocuklara değerler, ayrıca yemek yeme adabı, su içme adabı, konuşma adabı gibi adaplar veriliyor. Tamamlayıcı kazanımlar da okul öncesi eğitim kazanımları rakamları renkleri kavramları şekilleri öğreniyor çocuklar. Etkinliklerle de öğrettiğimiz her şeyi desteklemeye çalışıyoruz. ” Denildi.  Kayıtların hala devam ettiği kursta şu anda 1’i tam gün olmak üzere 4 sınıf dolmuş durumda.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *