SİMAV’DA MUHTEŞEM HAVACILIK FESTİVALİ; 14 İLDEN 100’DEN FAZLA PİLOT KATILDI

174

Simav ilçesinde bu yıl 6.sı düzenlenen geleneksel olarak yamaç paraşütü festivalinde Simav Dağının zirvesinde, bin 760 rakımlı yükseklikte bulunan Hürkuş Orman Parkı yamaç paraşütü kalkış pistinden havalanan sporcular ilçe semalarında renkli görüntüler oluşturdu. Festivalde 14 ilden 100’den fazla pilot yer aldı.

Simav Kaymakamlığının himayesinde Koyuncuoğlu Şirketler Grubu ve Kazcıoğlu Indüstrial sponsorluğunda Simav Eynal Havacılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü’nün birlikte gerçekleştirdiği 6.Simav-Eynal Havacılık Festivali geniş katılımlı olarak muhteşem bir şekilde başladı muhteşem bir şekilde son buldu. Festival boyunca tandem atlayışı 60 olarak gerçekleşirken 1 gün uçuş sayısı 250 sorti, 2 gün uçuş sayısı 400 sorti  ve son gün n uçuş sayısı da 80 sorti olarak kayıtlara geçti.

YARIŞMALAR YAPILDI

30-31 Ağustos ile 1 Eylül tarihlerinde 3 gün süreli olarak Simav Kaymakamlığı himayesinde gerçekleştirilen 6.Simav-Eynal Havacılık Festivalinde Simav Eynal Havacılık ve Doğa Sporları Spor Kulüp Başkanı Celal Akbulut tarafından hazırlanan ve Kaymakam Bünyamin Karaloğlu’nun da destek verdiği programın ilk gününde Kestane Dağındaki Simav Hürkuş Orman Parkı pistinden 250 dolayında ısınma, parkuru ve yöreyi tanıma atlayışları ile başlarken festivalin ikinci günü 400 sorti dolayında Hedefe İniş Yarışmalarıyla devam etti.

1760 metre rakımdan tek tek atlayış yapmak için Adıyaman, İzmir, Balıkesir, Uşak, Bursa, Manisa, İstanbul, Afyonkarahisar, Trabzon, Isparta, Eskişehir, Çanakkale, Denizli, Kütahya ve Simav’dan olmak üzere Türkiye’nin 14 ilinden gelen yaklaşık 100 yamaç paraşütü pilotunun gökyüzünü renk renk kelebekler gibi doldurması renkli görüntülere neden olurken pilotların Çitgöl Yolu kenarında boş bir alanda oluşturulan Yamaç Paraşütü İniş Alanına hedefli inişleri Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu’nun baştan sona takip ettiği ve pilotlarla görüşmeleri dikkat çekti. Özellikle Adıyaman’dan Murat Nalbant başkanlığında grup halinde gelen pilotların tandemlerle yamaç paraşütü tutkunlarını gökyüzünde dolaştırarak alana başarıyla indirmeleri festivale ilgiyi daha da artırırken Hedefe iniş yarışmalarında pilotlar yaklaşık 200 atlayış gerçekleştirirken 30 dolayında da tandemle uçuşlar yapıldı. Festivalin Hedefe İniş Yarışmasında ilk 3 isim ise 1. Uşak pilotu Lütfü Barış Erdoğan, 2. Eskişehir pilotu Ömer Manay 3. Simav pilotlarından diş doktoru Fatih Ünlü ve 4.olarak da İstanbul pilotlarından İmran Karabulut dereceye girerek madalyaları ve hediyelerini aldılar.

COŞKU TAVAN YAPTI

6.Simav-Eynal Havacılık Festivali’nin ikinci gün akşamı ise daha önce duyurulduğu grubu Karadeniz bölgesinin ünlü Türkücülerinden Selçuk Balcı’nın ekip arkadaşlarıyla birlikte 4 Eylül Otoparkında hazırlanan sahnede seslendirdiği şarkı ve türkülerle unutulmaz bir müzik gecesi yaşandı. 4 Eylül Otoparkını ve otoparka çıkan tüm yolları dolduran Simavlılar yaklaşık 1,5 saat Selçuk Balcıyı heyecan ve coşkuyla dinleyip ona eşlik ederken Kaymakam Bünyamin Karaloğlu’da gitarıyla sanatçı Balcı’ya eşlik etti. Birlikte Karadeniz yöresinden türküler seslendiren Kaymakam Karaloğlu ve konuk sanatçı Balcı vatandaşların cep telefonu ışıkları, ellerinde Türk Bayraklarıyla alkışları ve söylenen şarkılara eşlik etmesiyle coşku tavan yaparken, Türkiye’nin 14 ilinden gelen konuk yamaç paraşütü sporcuları sergilediklerin horon oyunuyla ilgi odağı oldular.

Programda ayrıca sponsor olarak festivale destek veren Koyuncuoğlu Şirketler Grubundan Nurullah Koyuncuoğlu ile Kazcıoğlu Indüstrial Genel Müdürü İsmet Kazcıoğlu’na günün anısına plaketler takdim edildi.

‘FESTİVALİ ANLATMAK İÇİN GERİ DÖNÜYORUZ’

6.Simav-Eynal Havacılık Festivali için Simav’a gelerek başta 1450 rakımda bulunan Gölcük Yaylasında, Simav’ın çeşitli yerleri ve konaklama alanlarında kamp yaparak 3.güne gelen yamaç paraşütçülerine 80 dolayında yapılan son gün sortilerinin ardından Simav Eynal Havacılık ve Doğa Sporları Spor Kulüp Başkanı Celal Akbulut ve kulübün yöneticileri tarafından tek tek adlarına düzenlenen katılım belgeleri takdim edildi. Takdim töreninde konuşan bazı pilotlar Simav’a gelmekten ve festivale katılmaktan dolayı sevinçlerini dile getirirken “Geldiğimiz şehirlere Simav’ı ve bu muhteşem festivali anlatmak için geri dönüyoruz. Dileğimiz festivalin 7.sinde de burada olmak ve Simav’ın gökyüzü güzelliklerini tekrar yaşamaktır” dediler.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *