800 MİLYON İNSAN TÜRK DİZİSİ İZLİYOR

242

Dünyada 800 milyondan fazla insan tarafından takip edilen Türk dizilerinin turist çekme noktasında taşıdığı öneme dikkat çeken NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, “Farklı şehirler dizilerde görüldükçe o şehre rağbet artıyor” dedi. Güral Gür, 2026 yılında iki yeni otelin açılışını yapacaklarını da belirtti.

‘İHRACATIN YUMUŞAK GÜCÜ: HİZMET İHRACATI’

Türkiye’de gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde 56’sını, istihdamın yüzde 58’ini hizmet sektörünün karşıladığını açıklayan NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, küresel hizmet ticareti dünyada yüzde 8, Türkiye’de yüzde 12 büyüdüğüne değindi. Hizmet ihracatının ihracatın yumuşak gücü olduğunu ifade eden NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, “Çünkü mal ihracatı gibi ithalat fazla değil gelirin tamamı net döviz.” İfadelerini kullandı. 

Çok önemli sektörleri altında barındıran Hizmet İhracatçıları Birliğinin 5 bin 500 üyesi ile görevlerine devam ettiğine değinen Güral Gür, “Bunlardan biri hizmet ihracatının neredeyse yarısının sağlandığı  turizm.” Dedi.  Turizmde ülke markalaşmasının önemine dikkat çeken Hediye Güral Gür, 60 milyar dolar gelir hedefinin tutacağını öngördü.

‘DİZİDE GÖRÜNEN ŞEHİRLERE RAĞBET ARTIYOR’

Turist çekme noktasında dizilerin ağırlığının daha da arttığını dile getiren Güral Gür, “Bizim birliğimiz altında önemli dizi yapımcısı firmalar var onlardan aldığımız rakamlar da bizler için çok umut vaat edici. Ülkemizdeki dizileri dünyada 800 milyondan fazla insan izliyor. Sadece o dizilerde gördüğü şehre gidiyorlar. Farklı şehirler o dizilerde görüldükçe oraya rağbet artıyor. Özellikle Meksika, Venezuelle, Panama gibi Amerika ülkelerinde maçların yayınladığı günlerde bizim dizilerimizin reytingde birinci sırada çıktığı durumlar var. Ki orada futbol ne kadar önemli. O yüzden biz sektörler arası sinerji için çalışmalar yapıyoruz. Dizi sektörü turizm için çok önemli bir dinamik.” Dedi.

Sağlık turizm ve eğitim turizminin de önemine vurgu yapan Güral Gür, “Türkiye’de öğrenim gören 300 binden fazla uluslararası öğrenci var. Bu öğrencilerin ailelerin gelmesinin, şehirde yapacakları alışveriş, kullanacakları ulaşıma kadar büyük katkıları var.” dedi. Marka algısı için yapılan çalışmaları çok önemli bulduğunu belirten Güral Gür, bu algı yukarı çıktıkça kişi başı gelirin de artacağını belirtti.

2026 AÇILIŞ YILI OLACAK

NG Hotels adına sezonu da değerlendiren Güral Gür, “Bizim kemerde bir deniz otelimiz, Sapanca’da 2, Afyon’da 1 otelimiz var. En önemli pazarlarımız İngiltere Rusya.  2025’te Antalya’da ve Bodrum’da yatırım planlıyoruz. Bodrum’a ekim ayında başlıyoruz. Kemerdeki otelimiz ise proje aşamasında. 2026 yılında Türk turizmine kazandırmayı hedefliyoruz.” Şeklinde konuştu.  

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *