KULAÇLAR MADALYALARA ATILDI: TULA VE YÜRÜMEZ ZAFERLE DÖNDÜ

297

Kütahya Engelliler Umut Spor Kulübü, Türkiye Şampiyonası 1. Vize Yarışmasından madalyalarla döndü. Her daim sporcularının yanında olduğuna vurgu yapan Türkiye Sakat Derneği Kütahya Şube Başkanı Hatice Yakar “Bu bizim kulüp olarak başarımız. Kulübün gücünü ve birlik beraberlik ruhunu her daim sporcularımızda hissediyor biz de hissettiriyoruz” dedi.

Bolu TYF Para Yüzme Türkiye Şampiyonası 1. Vize yarışmasına Kütahya Engelliler Umut Spor Kulübü de yer aldı. Zorlu müsabakaların gerçekleştiği yarışmalarda Ömer Talha Yürümez, Recep Tula madalyalarla dönerek şehri gururlandırdılar.

YÜRÜMEZ HER KATEGORİDE BİRİNCİ OLDU

Ömer Talha Yürümez S9 Kategorisinde 100 Serbest 12-16 Yaş Bölge 1’inci, 50 Serbest 12-16 Yaş Bölge 1’inci, 400 Serbest 12-16 Yaş Bölge 1’inci, 100 Kurbağa 12-16 Yaş Bölge 1’inci, 100 Sırtüstü 12-16 Yaş Bölge 1’incilik elde ederek finallere katılmaya hak kazandı. Recep Tula S9 Kategorisinde 100 Serbest Genel Klasman Bölge 2’inci, Açık Yaş Bölge 1’inci, 100 Kelebek Genel Klasman Bölge 2’inci,  Açık Yaş Bölge 2’inci,  200 Karışık Genel Klasman Bölge 3’üncü, Açık Yaş Bölge 2’inci,  50 Serbest Genel Klasman Bölge 2’inci, Açık Yaş Bölge 2’inci, 100 Sırtüstü Genel Klasman Bölge 2’inci,  Açık Yaş Bölge 2’incilik elde ederek finallere katılmaya hak kazandı.

‘ONLARIN YANINDA YER

ALMAMIZ ÖZGÜVEN VERİYOR’

Şampiyonada Ömer Talha Yürümez ve Recep Tula ile beraber yer aldığını belirten Türkiye Sakat Derneği Kütahya Şube Başkanı Hatice Yakar “İki çocuğumuz yarıştı. Çocuklarımızın her zaman yanındayız. Bizim burada onların yanında yer almamız özgüven veriyor. Bizim kulübümüz Kütahya Engelliler Umut Spor Kulübü. Kulübün gücünü ve birlik beraberlik ruhunu her daim sporcularımızda hissediyor, biz de hissettiriyoruz. Sporcularımızın her daim yanında yer alacağız. Elimizden geldiği kadarıyla da bütün sporcularımızın yanında yer almak için mücadele gösteriyoruz. Ali Osman Altıonay ile birlikte tüm müsabakalara gitmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘RECEP KOŞUDA DA GÜZEL

GALİBİYETLER GETİRECEK’

Sporcularla gurur duyduğuna vurgu yapan Yakar, zorlu bir mücadele verdiklerini belirterek “Recep Tula yüzmede olduğu gibi artık yoğunluğunu koşuya da ayırdı. Recep koşuda da güzel galibiyetler getirecek. Yüzmede Recep’in arkasından yetişen Ömer Talha Yürümez var. Ömer birincilikle geldi. Recep’in izinden gidiyor. Ömer Türkiye 1.’cisi oldu. Madalyalarımızı aldık geldik. Önümüzdeki günlerde Türkiye birincileri aralarında yarışacak. Sonrasında Avrupa’da yarışma olacak. Ben de çocuklarımın her zaman yanında olacağım” şeklinde konuştu.

Emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Yakar şu ifadeleri kullandı; “Başta İlimiz Valisi Musa Işın olmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz Ercan Şirin ve tüm personeline, yarışmalarda başarı gösteren sporcularımıza, onları bu yarışmalara hazırlayarak bize bu gururu yaşatan Hatice Kaplan hocamıza, Bedensel Engelliler İl Temsilcimiz aynı zamanda Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Ali Osman Altınay’ a sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *