KİCK BOKSCULAR ZAFER KUPASIYLA ZAFERİ YÂD ETTİLER

150

Kick Boks Kütahya İl Temsilciliğince her yıl geleneksel olarak düzenlenen Zafer Kupası Kick Boks Şampiyonası’nın 16’ıncısı 30 – 31 Ağustos ve 1 Eylül 2024 tarihlerinde Yeni Spor Salonunda gerçekleştirildi. Şampiyonaya 17 ilden 48 kulüp ve 620 sporcu katıldı.

Yoğun bir ilgi gören ve kulüplerin birbirleriyle kıyasıya yarıştığı şampiyonaya Kütahya AK Parti Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Ertekin, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Halil Sever, Kütahya Gençlik Spor İl Müdürü Bülent Küçük, Kütahya Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Necati Gültekin, Genç Grup Yönetimi Kurulu Başkanı Eyüp Cihan, Kütahya Ülkü Ocakları Başkanı İlker Bukni, Kütahya Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları Mehmet Ali Kerçek ve Murat Serkan Gönen, Kütahya Belediyesi Spor İşleri Müdürü İsmail Şen, Kütahya Gençlik Spor Hizmetleri Müdürü Turhan Yavuz, Spor Şube Müdürü Saadet Gök, Okul Sporları Şube Müdürü Kutlu Varmaz katıldı. Kütahya MHP Milletvekili Ahmet Erbaş, telgrafı ile Azerbaycan’da olduğunu belirterek başarılar diledi ve çelenk gönderdi. Yeni Spor Salonu Tesis Amiri Erol Karateke de personeliyle birlikte azami gayret göstererek organizasyonun sağlıklı bir şekilde yürümesine büyük katkıda bulundu.

Programın sunumunu yapan Uluslararası Hakem Fatma Çakır, açılışın saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayacağını belirterek katılımcıları İstiklal Marşı’nı okumaya davet etti.

‘DUMLUPINAR ŞEHİTLERİNE İTHAFEN DÜZENLENDİ’

İl Temsilcisi Ahmet Arabacı, “Zafer Kupası’nın 16.sını gerçekleştiriyoruz. Bu turnuvanın özelliği müsabıkların yarışmasından ibaret değildir. Zafer Kupası’nın bambaşka bir anlamı vardır, Çanakkale’den sonraki en büyük Meydan Muharebesi olan ve 137 bin şehidin şehadeti ile zafere dönüşen Dumlupınar Zaferi’nin şehitlerinin anılması ve bu toprakların nasıl vatan yapıldığının anlaşılması için de düzenlenmiş bir şampiyonadır. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi bir kere daha rahmetle ve minnetle anıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Kütahya Gençlik Spor İl Müdürü Bülent Küçük, “Bir ülkeyi iki şekilde fethedebiliriz biri savaş ile ikincisi de spor aracılığıyla elde ettiğimiz başarılarla, milli sporcu olarak uluslararası alanda bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı okutarak. Bu nedenle biz sporun her kesiminde her branşında her yerinde azami gayreti göstererek sporcularımızın bu seviyelere ulaşmasında üzerimize düşen görevi yapacağız.” dedi.

‘SPORUN VE SPORCUNUN DESTEKÇİSİYİZ’

Zafer Kupası Kick Boks Şampiyonasında 17 ilden 620 sporcunun Kütahya’da ağırlandığını ifade eden Ak Parti Kütahya milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, “102 yıl önce ecdat kanıyla canıyla bu toprakları bize vatan yaptı. Eğer toprak uğrunda ölen varsa vatandır diyor şair, bizlere düşen onların bizlere emaneti olan bu toprakları daha güçlü kılmak. Bu topraklara sahip çıkmak, bu ülkeyi daha ileri taşımak zorundayız.”

“Sevgili gençler bizler sizlere inanıyor ve güveniyoruz, sizlerle bu ülkeyi daha güçlü kılacağız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye Yüzyılını birlikte inşa edeceğiz. Bu organizasyonlar kolay olmuyor, emek, gayret, çaba, vefakârlık, cefakarlık istiyor. Bu vesileyle başta İl Temsilcisi Ahmet Arabacı ve Fatma Çakır Hanımefendi’nin emeklerine gayretlerine şahidim, kendilerini kutluyorum. Kick Boks adına, sportif faaliyetler adına büyük emekler veriyorlar, Rabbim kendilerinin yar ve yardımcısı olsun. Bizler de her zaman kendilerinin yanındayız, kendilerinin destekçisiyiz inşallah hep beraber bu sporları daha güçlü hale getirmek için gereken desteği vereceğiz. Bu turnuvaya katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Dereceye girecek kardeşlerimi tebrik ediyorum, inşallah hep beraber güçlü Türkiye inşa etmek arzusuyla her birinizi sevgi saygı ve hürmetle selamlıyorum” dedi.

İŞTE DERECEYE GİREN TAKIMLAR

Geleneksel Kütahya 16. İller Arası Zafer Kupası Kick Boks Şampiyonası Minikler Kategorisinde, Bursa – Coach Sönmez S.K ve Harun Alan S.K birinci, Kütahya – Gediz Belediyesi S.K. ikinci,  Aydın – Ada Doğan S.K. üçüncü, Burdur – Burdur Gençlik S.K. dördüncü oldu.

Yıldızlar Kategorisinde, Bursa – Nilüfer S.K birinci, Eskişehir – Dinamik Do S.K. ikinci, Kütahya – Kütahya Belediye S.K. üçüncü, Denizli – Gökhan Denizli S.K. dördüncü oldu.

Gençler Kategorisinde, Eskişehir – Dinamik Do S.K birinci, Bursa – Aydın Altay S.K. ikinci, Kütahya – Ahmet Arabacı S.K. üçüncü, Denizli – Doruk S.K. dördüncü oldu.

Büyükler Kategorisinde, Bursa – Tempo S.K birinci, Kütahya – Kütahya Belediye S.K. ikinci, Eskişehir – Erk S.K. üçüncü, Uşak – Uşak K1 S.K. dördüncü oldu.

İl Temsilcisi Ahmet Arabacı: “Şampiyonada görev yapan Hakem ve Antrenörlerimize sunulmak üzere ürün desteği veren Keramika ve Güral Porselen’e şükranlarımızı sunarız. Kütahya olarak 4 kategoride de kupaların sahibi olduk. 2 tane 2.ve 2 tane 3.lük kupası Kütahyalı sporcularımız başarısı sonucu kulüplerimizce alındı. Şampiyonaya katılan tüm sporcu, antrenör ve hakemleri tebrik eder; sporcularımız destekleyen değerli velilere teşekkürlerimizi sunarız. Zor şartlarda gerçekleştirilen organizasyonda Antakya Döner, Genç Grup Danışmanlık, Kütahya Kültür Derneği, Yemek Vakti, Efeoğlu Baklava, Simacert, Çözümcü Danışmanlık’a ayrıca teşekkür ederiz. Programda katılımcılara Kütahya folklorundan örnekler veren Kütahya Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibine de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *