‘BİZE EN BÜYÜK ENGEL YİNE BİZİZ’

2269

Kütahya’ya gelecek yatırımcı için şehrin morale ve birlik beraberliği ihtiyacı olduğuna değinen MHP Kütahya milletvekili Ahmet Erbaş, yatırımcının önüne engel çıkaranın yine Kütahya kamuoyu olduğunun altını çizdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya’nın yatırım alması için moral ve birlik beraberliğe ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

‘5 YILDIZLI OTEL DİYE TUTTURMUŞUZ’

Kütahya’nın bir karar vermesi gerektiğini belirten MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Bizim bir şeye karar vermemiz lazım; Çinici mi olacağız, sanayici mi olacağız, turizmci mi olacağız?” dedi. Kütahya turizmci olmaya karar verirse şehrin, turist ağırlamak için 5 yıldızlı otellere ihtiyaç duymayacağına değinen Erbaş, “Odunpazarı’nda 5 yıldızlı otel mi var,  Beypazarı’nda 5 yıldızlı otel mi var? Hafta sonları 80 bin kişi gidiyor. Tutturmuşmuşuz bir 5 yıldızlı otel diye. Böyle büyük otellerden vazgeçip küçük, Murat Dağı’na, Yoncalı’ya butik oteller yapmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda Yoncalı’ya 2 tane 24 odalı termal otel yapıldığını belirten Erbaş, yatırımcının en büyük zorluğu sıcak su temininde yaşadığını vurguladı. Erbaş, “En büyük mücadeleyi termal suya erişmek için verdi yatırımcı. Allahtan Vali Bey araya girdi sorunları çözüldü. Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı Kütahya’da ağırladık. Alan toz, toprak… Su dökün dedik. Onu dahi yaptıramadık. Yani aslında bizim önümüzdeki en büyük engel yine kendimiziz. Özel yatırım için ise morale ihtiyacımız var” dedi.

‘ANKARA KÜTAHYA’YI BİLMİYOR’

Ankara’nın Kütahya’dan haberdar olması gerektiğinin de altını çizen Erbaş, “Bu ili anlatmak lazım. 3 bin yıldır Aizonai Antik Kenti duruyor. 1923 den bu yana milletvekili yollanan mecliste Aizonai’nin resmini kimse göstemiyor. Bir tutturmuşuz borsa diye “Dünyanın ilk borsası Aizonai” diye bu turisti için bir cazibe unsuru değil ki. Bu yüzden sadeve Ekonomi üzerine doktora çalışması yapan bir turist Aizonai’ye gelir” dedi. Erbaş, Son 30 yılda Aizonai’yi meclise taşıyan tek vekil olduğunun altını çizdi. 

VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ

Saha ziyaretleri sırasında esnafın vatandaşların en çok faturalardan şikâyetçi olduğuna değinen Erbaş, “Bir dükkan sahibi dedi ki 20 bin TL kira ödüyorum 25 bin TL elektrik param dedi.  Başka bir esnaf Bin TL kiram 4 bin TL faturam dedi. Vatandaş bunu söyler, bunu vatandaş tabii ki söyleyecek. Kütahya’da sahada İyi Parti, CHP yok diye kendi kendimizi kandırılmayalım bunlar çok güçlü olmaya da bilir ama bir Çinigaz’la yaşanan sorunlar ittifaktaki iki partinin koltuğunu da sallayabiliyor” şeklinde konuştu.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *