‘GÖNÜLDE YER EDEN HİÇ UNUTULMAZ’

38

Başbakan Merhum Adnan Menderes, Kortej yürüyüşü akabinde Zafer Meydanında dualarla anıldı. Menderes’in Kütahya’da iz bırakan birçok eserinin hala halk tarafından sahiplenildiğini vurgulayan Yılmaz, milletin gönlünde yer eden liderlerin, zaman geçse de unutulmadığını belirtti.

Merhum Kütahya Milletvekili, Başbakan Adnan Menderes’in idam edilişinin 63’üncü yıldönümünde Başbakan Menderes’in  demokrasi yolculuğuna şahitlik eden Kütahya’da Adnan Menderes’i Anma Kortej Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe; AK Parti Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir, MKYK Üyesi Erkan Güral, çevre illerden gelen AK Parti Milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Vali Musa Işın, Adnan Menderes Bulvarı boyunca düzenlenen anma kortejini Zafer Meydanında karşıladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz korteji Zafer Meydanı’nda karşılayarak programın anlam ve önemine vurgu yaptı. Anma korteji sonrasında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kütahyalılara hitaben şu ifadeleri kullandı:

“Çok kıymetli gazilerimiz, değerli Kütahyalılar, hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Rahmetli Şehit Başbakan Adnan Menderes’in idam edilişinin 63. yıl dönümünde, milletimizin kendisine olan teveccühünü bir kez daha gösterdiniz. Bu vefa dolu davranışınız, milletin gönlünde yer eden liderlerin, zaman geçse de unutulmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Cenabı Allah hepinizden razı olsun. Allah rahmet eylesin Şehit Başbakanımıza. Kuruluşun, kurtuluşun ve demokrasinin şehri Kütahya’dan rahmet diliyoruz.”

‘KÜTAHYA İLE DERİN BİR BAĞI VAR’

Konuşmasında, Adnan Menderes’in Kütahya ile olan tarihi bağlarına da dikkat çeken Yılmaz, “Menderes, ilk milletvekili olarak Kütahya’dan seçildi ve 27 Mayıs darbesinden sonra burada tutuklandı. Dolayısıyla Kütahya ile Adnan Menderes arasında derin bir gönül bağı bulunmaktadır” dedi. Ayrıca Menderes’in Kütahya’da iz bırakan birçok eserinin hala halk tarafından sahiplenildiğini vurgulayan Yılmaz, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

“Şehitlerimize ve gazilerimize rahmet diliyor, bu vatanın emanetine hep birlikte sahip çıkacağımızı bir kez daha ifade ediyorum. Allah hepinize uzun ömürler versin.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, anma korteji sonrasında Kütahya’da çeşitli temaslarda bulundu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *