ÜZÜM ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

18

Simav’ın Aksaz köyünde çiftçilik yapan İsmail Duran, üzüm bağlarında bu yıl verimin güzel olduğunu ve kaliteli üzüm yetiştiğini söyledi.

Simav’a bağlı Aksaz köyünde yaşamını sürdüren İsmail Duran, atadan kalma arazilerinde özellikle üzüm olmak üzere bir çok ürün yetiştirerek ev ekonomisine katkı sağlıyor. Aksaz köyünde meyve ve sebzenin her türlüsünün yetiştiğini söyleyen Duran, üzüm pekmezi yapımına az bir zaman kala üzümde rekolte açısından güzel bir yıl geçirdiklerini söyledi.

REKOLTE GEÇEN SENEYE GÖRE DAHA İYİ

Aksaz’da organik olarak üretilen üzümlerden atadan gelen usullerle pekmez yaptıklarını bildiren ve bu sene rekoltenin yüksek olduğuna dikkat çeken Duran, “Özellikle Aksaz üzümü ve pekmezi Kırvadi bölgesinde çok meşhurdur. Yapmış olduğumuz üzüm pekmezlerinin eşi benzeri yoktur. Bu sene üzümlerimizin rekoltesi geçtiğimiz yıllara göre yüksek ve aynı rekoltede de pekmez bekliyoruz. Bu yılki rekolte ve verimlilik geçen seneye göre daha iyi durumda. Önümüzdeki günlerde Aksaz köyümüzde açılacak olan Şaraphanelerimizde üzümlerimizi pekmez haline getireceğiz” şeklinde konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *