‘HER ZALİME KARŞI DURMAYI İYİ BİLİRİZ’

152

KÜSİDAP’ın Pençe Kilit Harekatı ve Filistin’deki şehitler için düzenlediği yürüyüşte Türk Milletinin gücünün hem kendi askerini hem de Gazzeli kardeşlerimizi savunmaya gücünün yeteceğini vurgulandı.

Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu (KÜSİDAP) Kuzey Irak Bölgesinde Pençe Kilit Harekatında şehit düşen askerler ve yarım asırdır topraklarını savunan Filistinliler için yürüdü. Kütahya Belediyesi önünde başlayıp Atatürk Bulvarı boyunca devam eden yürüyüşe Kütahya Valisi Musa Işın, AK Parti Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, İl Başkanı Mustafa Önsay, Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu Başkanı Ülfet Balon katıldı.

‘MİSAK-I MİLLİ TOPRAKLARI BİR GÜN GERİ ALINACAK’

Siyonistlerin Türkiye’deki uşakları PKK/PYD’nin işgal ettiği topraklardaki terörle olan mücadelenin 6 Ekim’den bu yana eş zamanlı olarak devam ettiğine değinilirken; “Her ne kadar Gazze saldırıları Türk Silahlı kuvvetlerimizin mücadelesini belli bir oranda görünmez kılmışsa da, askerlerimiz o günden bu yana kadar Pençe-Kilit operasyonu çerçevesinde teröristlerle amansız bir mücadele vermektedir. Dünya gözünü Gazze’ye çevirdiği bir zamanda TSK’mız, PKK/PYD’ye ait ne kadar terör yuvası varsa hepsini yerle bir etmiştir. Buna fena halde içerlenen Amerika bir taraftan Gazze’de direnişin kazanmasından, bir taraftan da askerlerimizin destan yazmasından rahatsız olmuştur. Projeleri birer birer imha olan Amerika ülkemize karşı oluşturduğu Kuzey Irak piyonlarını devreye sokmuş ve 12 askerimizi şehit ettirmiştir.” Denildi. Bir taraftan Filistin halkı, bir taraftan da şanlı Türk askerlerinin bunun hesabını soracağı belirtilirken  Amerika hiçbir zaman bu topraklarda emellerine ulaşamayacağı misak-ı milli topraklarının mutlaka bir gün geri alınacağı ifade edildi.

‘UFKUMUZ TÜM DÜNYAYI TARAR’

Filistin’de, Gazze’de yaşanan zulme duyarlı olunduğu kadar, ülkemizdeki şehitler için de duyarlı davranılması gerektiğini yönündeki söylemlere de değinilen açıklamada, “Gazze’de ya da gönül coğrafyamızın herhangi bir köşesinde zulmen hayatına kasdedilen şehitler de bizim, devletimizce memleketin dört bir yanında ve sınırlarımızın ötesinde emperyalist kafirlerin maşası teröristlere karşı mücadele ederken şehit olan askerler de bizim… Batılı emperyalist uşakları bize bu konuda ayar veremez. Biz sizin telkinlerinizle, nasihatlerinizle ayar çekilecek bir millet değiliz. Biz hem kendi askerimizi hem de Gazzeli kardeşlerimizi savunabiliriz. Buna aklımız da yeter, gücümüz de. Hatta dünyanın neresinde olursa olsun, hangi zalim varsa biz onun karşısında durmayı da biliriz. Bizim ufkumuz bütün dünyayı tarar.” İfadelerine yer verildi.

Türk milletinin tarihten gelen gücüne vurgu yapan Kütahya Valisi Musa Işın, “Hiç kimse bizimle baş edemez. Bu topraklar hiçbir zaman ecnebi çizmesiyle çiğnenmemiştir, bundan sonra da çiğnenmeyecektir” dedi. Türk askerinin Türkiye topraklarında hayat bulamayacak hale gelen terör örgütünün her an ensesinde olduğunu belirten Vali Işın,  sürekli uyanık olup azim ve inancımızı hiç kaybetmememiz gerektiğine vurgu yaptı.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *