DPÜ’de Yaratıcı Kültür Endüstrilerinde Sanatın Yeri Söyleşisinde konuşan Prof. Dr. Adnan Tepecik, yaratıcı endüstrilerin sanatla olan ilgisinin Sanayi Devrimi ile başlayan makineleşme süreci olduğunu, yaratıcı endüstrilerin 21. yüzyılı şekillendirdiğini kaydetti.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Tepecik’in konuşmacı olarak katıldığı Yaratıcı Kültür Endüstrilerinde Sanatın Yeri başlıklı söyleşinin ardından Anadolusu başlıklı sergi düzenlendi.
![](http://gazetekirkuc.com/wp-content/uploads/2024/11/66bd5a9fa602486dd76726d17076dbff_.jpeg)
Güzel Sanatlar Fakültesi Ahmet Yakupoğlu Konferans Salonu’nda Görsel İletişim Topluluğu tarafından düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, katıldı.
![](http://gazetekirkuc.com/wp-content/uploads/2024/11/61167b25976e07a62cb23d6a8771a306_.jpeg)
SANAYİ DEVRİMİ İLE BAŞLADI
Yaratıcı endüstrilerin sanatla olan ilgisinin Sanayi Devrimi ile başlayan makineleşme süreci olduğunu ifade eden Prof. Dr. Adnan Tepecik, 20. yy’da ses ve video kaydı alma gibi teknolojilerin bu alanı daha da şekillendirdiğini söyledi. Yaratıcı endüstrilerin bugün reklam, sinema, mimari, el sanatları, moda ve müzik gibi alanlarda sanatla buluştuğunu ve içinde bulunduğumuz 21. yüzyılı şekillendirdiğini kaydeden Prof. Dr. Tepecik, bu dönüşümün merkezinde teknolojinin olduğuna vurgu yaptı.
Söyleşinin ardından, Prof. Dr. Adnan Tepecik’in 18 eserinin yer aldığı Anadolusu başlıklı sergi Zafer Sergi Salonu’nda açıldı. Açılış törenine katılan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, eserlerini üniversitemizde sergileyen Prof. Dr. Tepecik’e katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.