GELMEYİ UNUTAN KIŞ GERİ Mİ DÖNÜYOR?

356

Bu sene etkisini pek de hissedemediğimiz kış mevsimi birkaç günlüğüne de olsa geri dönüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık, eksi 7 dereceye kadar düşecek. Kar yağışının da etkili olmasının beklendiği Kütahya’da çiftçilere zirai don uyarısında da bulunuldu.

KAR GELİYOR

Kurak geçen kış mevsiminin ardından Kütahya’ya bu sene baharı da erken yaşadı. Hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu ağaçların çiçek açtığı, göçmen kuşların havada görüldüğü şehre soğuk hava ve kar geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre; Kütahya’daki bahar havası yerini soğuk havaya bırakacak.

Bugün en yüksek hava sıcaklığı 1 olarak öngörülürken; gece sıcaklığı eksi 7 dereceye kadar düşecek. Soğuk hava yarın da etkisini gösterecek. Soğuk havanın yanı sıra Kütahya’da bugün etkili olacak kar yağışının akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

ÇİFTÇİLERE ZİRAİ DON UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kütahya için don uyarısında da bulundu. Tarımsal don risk tahminlerine göre bu gece Kütahya’nın çok büyük bir kısmında çok kuvvetli tarımsal don riski bulunuyor. Don riski 30 Mart gecesi de aynı şiddeti ile devam edecek. Çiftçilerin tarımsal üretiminde zararlar meydana getirebilecek bu dönemde tedbirlerini alması gerekiyor.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *