Kütahya’nın UNESCO Yaratıcı Şehriler Ağı’na Zanaat ve Halk Sanatları alanında Türkiye’den katılan ilk şehir olması sebebiyle Kütahya Belediyesi’nin ‘Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler’ projesinin proje paydaşı ve ortağı olması kararı alındı. Proje ile gençler, kültür endüstrileri alanında teşvik edilecek.
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan ‘Gelecek Gençlerin Kültür Endüstrileri Destek Programı’ Kapsamında Telif Hakları Genel Müdürlüğünün desteklediği; ve Kütahya Belediyesi’nin proje paydaşı olduğu ‘Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler’ proje koordinatörü Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Pınar Yazkaç, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a istişare ziyaretinde bulundu.
KÜTAHYA BELEDİYESİ PROJEYE ORTAK OLDU
Projenin Kütahya şehrinin Unesco ayağını kapsaması bakımından; Kütahya Belediye Başkanlığının doğal olarak proje paydaşı ve ortağı olması yönünde karar alındı. Projenin ana paydaşları Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi, Kütahya İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Zafer Kalkınma Ajansı ve olarak belirlendi. ‘Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler’ projesiyle gençler, kültür endüstrileri alanında teşvik edilecek.
Kütahya’nın 7 bin yıllık tarihi geçmişi ile dünya kentleri arasında önemli bir yerde olduğunu dile getiren Başkan Işık, Kütahya’nın, UNESCO Yaratıcı Şehriler Ağı’na Zanaat ve Halk Sanatları alanında Türkiye’den katılan ilk şehir olduğunu hatırlatarak, hazırlanan bu proje ile kültürel mirasımızın gençlerle birlikte daha üst noktalara taşınacağını ifade etti.
Kütahya Belediyesi’nin kültür, zanaat ve halk sanatları alanında önemli projeleri hayata geçirerek, dünyadaki bilinirliliğini artırdığını ifade eden Başkan Işık, bu önemli projeye paydaş olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Doç. Dr. Pınar Yazkaç’a teşekkür etti.
‘KÜTAHYA’NIN KÜLTÜREL MİRASI
GELECEK NESİLLERE TAŞINACAK’
‘Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler’ adlı proje hakkında bilgi vererek proje ortağı olarak Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a proje hakkında sunum gerçekleştirdi. Proje ile birlikte Kütahya’nın kültürel mirasının gençlerle birlikte gelecek nesillere taşınacağını ifade eden Yazkaç, Projenin kapsam ve amacını özetledi.
Kütahya için son derece önemli olan “Zanaat ve Halk Sanatları (Crafts and Folk Art)” alanında UNESCO tarafından “Yaratıcı Şehir” unvanını almaya hak kazandığını dile getiren Pınar Yazkaç, “Bu bağlamda; 21. Yüzyılda Kütahya şehrinin taşıdığı zengin kültürel mirasa genç girişimci gözüyle bakarak; Gençlerin kültür ve sanat alanında yenilikçi modellerle yaratıcı ürün/eser üretme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. 19-29 yaş aralığı genç girişimci öğrencilerimiz proje paydaşımızdır Kütahya’nın kültürel kodlarını geleneksel ve çağdaş sanatlarımızı birleştirerek; özgün, yenilikçi ve sürdürülebilir rol model olacak bir kültür endüstrisi tasarımı deneysel atölye çalışması gerçekleştirilerek ortaya somut ürünler çıkması hedeflenmiştir. Bu geniş yaklaşım ve perspektifleri kullanarak Gençlerin kültür endüstrileri alanında girişimciliğinin teşvik edilmesi hedeflenmektedir.” İfadelerini kullandı.