‘ATLI SAFARİ KÜTAHYA’YA TURİST ÇEKER’

326

PROJE RAFA KALKMADI

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Frig Vadisi’ne turist çekmek için hayata geçirmek istedikleri atlı safari projesinin rafa kaldırmadıklarını belirten Kütahya Rahvan Atlı Spor Kulüp Başkanı Birol Babanoğlu, “Önümüzdeki sezon için yine bir çalışma içerisine girdik. Kütahya’da atlı safariler yapmayı ve şehrimize turist çekmeyi başaracağız” şeklinde konuştu.

Kütahya Rahvan Atlı Spor Kulüp Başkanı Birol Babanoğlu, yaz sezonunun açılması ve son günlerde Frig Vadisi’ndeki çalışmaların yeniden gündeme gelmesiyle Frig Vadisi’nde gerçekleştirmek istedikleri atlı safari projesini hatırlattı.

Projeyi hayata geçirmek için uzun zamandan beri çaba gösterdiklerini ifade eden Birol Babanoğlu, “Biz Kütahya’nın da dahil olduğu Frig Vadisi ve Frig Yolu’nda atlı safari düzenlemek istiyoruz. Proje uzun zamandır en büyük dileğimiz ancak araya pandemi girdi, hayata geçirmedik. Üzerinden süre geçti ama proje rafa kalkmadı” ifadelerini kullandı.

‘ÖNÜMÜZDEKİ SEZON İÇİN

ÇALIŞMA İÇİNE GİRDİK’

Atlı safari düzenlenmesi için şehrin diğer dinamiklerinin desteğine de ihtiyaç duyduklarını belirten Babanoğlu, “Önümüzdeki sezon için yine bir çalışma içerisine girdik. İnşallah proje için çaba gösterip Kütahya’da atlı safariler yapmayı başaracağız.”şeklinde konuştu.

Kütahya’yı canlandırmak ve turizme kazandırmak gerektiğinin altını çizen Babanoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Biz Kütahya Rahvan Atlı Spor Kulübü olarak bunun bir yolunun geleneksel sporumuzdan geçtiğiniz düşünüyoruz. Kütahya’daki binicilik kültürü de Frig Vadisi de önemli bir değer bu ikisini birleştirerek bir cazibe noktası yaratabiliriz. Çünkü Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinde atlarla yapılan sporlara yabancı turist, özellikle Avrupa’dan gelen yabacı turist merak saldılar ve çok rağbet görüyor. Biz de böyle bir hizmete öncü olmak istiyoruz”

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *