‘İLK DERS ZİLİ ÖNCESİ HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK’ ÜCRET TALEBİ SÖZ KONUSU DEĞİL

264

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı öncesi çok sayıda okulun kendi binasına kavuşacağını müjdeleyen Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, velileri okullarda talep edilen herhangi bir ücret olması durumunda kendileri ile irtibata geçmeye çağırdı. Başyiğit, yardımcı kaynak konusunun da sıkı şekilde takip edileceğini vurguladı.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı öncesi merak edilen sorulara cevap verdi. İlk ders zilinden önce hazırlıkları hemen hemen tamamladıklarını belirten Başyiğit, okul binalarındaki son durumu dair bilgi verdi. Güzel Sanatlar Lisesi ve Şehit Selim Cansız İmam Hatip Lisesinin güçlendirmesinin bitmek üzere olduğunu belirten Başyiğit, bunun yanında bakım onarım yapılan okullardaki çalışmaların hemen hemen tamamlandığını vurguladı. 

‘İNŞAAT KAZASI GECİKTİRDİ’

Abdurrahman Paşa İlköğretim Okulunun inşaatında yaşanan kazadan dolayı gecikme meydana geldiğini ve binanın ders yılının başlangıcına yetişemeyeceğini dile getiren Başyiğit, “Muhtemelen oranın yeni binasını Eylül sonu Ekim başı açacağız. Okul kendi binasına geçtiğinde tekli eğitim geçecek. Dersler sabah 9 gibi başlayacak öğlen 3 gibi bitecek.”şeklinde konuştu.

4’den fazla okulun ise yerleşkesinin değiştiğine dikkat çeken Başyiğit, “Bu okulların taşınma işlemi yüzde 90 oranında tamamlandı. Sadece sınıflarında ufak tefek eşya yerleştiriyorlar.”ifadelerini kullandı.

DERS KİTAPLARİ NEREDEYSE HAZIR

Ders kitaplarının yüzde 75-80’lik oranını teslim aldıklarını ve pazartesi günü dağıta başlayacaklarını açıklayan Başyiğit, ilk ders zilinin çalmasının öncesindeki iki haftalık süre hafta içinde tüm ders kitaplarının dağıtımını tamamlayacaklarını belirtti.

Okullarda kayıt ücreti, bağış, eğitim masrafı gibi isimlerle herhangi bir ücret talep edilmesinin söz konusu olmadığına dikkat çeken Başyiğit, “Böyle bir işlem söz konusu değil. Hiç kimseyi üzmeye hakkımız yok. Bakanlığımız tarafından gönderilen son genelgede tüm bunlar açılıkla var. Eğer herhangi bir ücret talep eden varsa velilerimiz bizimle irtibata geçsin, biz gerekli yasal işlemleri gerçekleştiririz.” İfadelerini kullandı.

YARDIMCI KAYNAK ALINMAYACAK

Yardımcı kaynak konusuna da değinen Başyiğit, bu sene Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yardımcı kaynak aldırmama konusunun sıkı bir şekilde takip edileceğini, çocukların devletin verdiği, Milli Eğitim Bakanlığının gönderdiği ders kitaplarını kullanacağını ifade etti.

‘EĞİTİM ÖĞRETİME HUZURLA BAŞLAYACAĞIZ’

Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim Öğretim Yılının hem hazırlıklar hem de işleyişi ile ilgili iki genelge gönderdiğini açıklayan Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, önümüzdeki hafta hem ilçe müdürleri hem de okul müdürleri ile sene başı toplantıları yapacaklarını belirtti. Arkasından da Eylül’ün ilk haftası öğretmenlere yeni müfredat ile ilgili tanıtım ve öğretmen okulu çalışmaları gerçekleştireceklerini dile getiren Başyiğit, “9 Eylül’de inşallah eğitim öğretime sağlıklı, huzurlu bir biçimde başlayacağız.” Şeklinde konuştu.

TÜM MALZEMELERİ TAMAMEN YENİLENDİ

Bazı okulların yeni eğitim öğretim yılına farklı yerleşkelerde başlayacağını belirten Başyiğit, “Nurettin Uzunoğlu İmam Hatip Lisesini Yenidoğan Mahallesinde Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu yanındaki boş olan 8 derslikli binaya taşıdık. Onun boşalttığı binaya Kütahya Spor Lisesi geldi. Spor lisesinin hem binası hem kapalı spor salonu hem de pansiyonu olmuş oldu. Aynı zamanda spor lisesinin yanında Yeşilay’ın sahaları var. O sahalarda Spor Lisesi öğrencilerinin gündüz kullanımı için fayda sağlayacak. Abdülhamit Han Anadolu Lisesi, Spor Lisesinin boşalttığı Zafertepe’deki binasına kavuşmuş oldu. Ümran Aygen İlkokulu ile sabahçı ve öğlenci olarak ikili eğitim yapan Zafertepe Ortaokulu da kendi binasına kavuşmuş oldu.” ifadelerini kullandı. Zafertepe Ortaokulunun eşyalarının tamamının ve tüm sınıf donanımlarının yeni olarak bakanlık tarafından gönderildiğini dile getiren Başyiğit, yeni bir binanın tüm malzemeleri ile yeni bir okul olarak eğitime başlayacağını vurguladı.

YENİ MÜFREDAT UYGULANMAYA BAŞLAYACAK

Okul öncesi, 1,5 ve 9’uncu sınıflarda Türkiye Yüzyılı Milli Maarif Modeli uygulanmaya başladığını dile getiren Başyiğit, “Onun genelgesi de geldi. Gerekli eğitim hazırlıklarını arkadaşlarımız tamamladırlar. Planlamalarımı yaptık.” Dedi. Eylül’ün ilk haftasında öğretmenlerin seminer döneminde bu sınıfları okutacak öğretmenlere müfredatla ilgili genel bilgilendirmeler yapılacağını dile getiren Başyiğit, yaz tatilini hummalı bir hazırlık içinde geçirdiklerini hazırlıklarını, büyük ölçüde tamamladıklarını, yeni eğitim öğretim yılına hazır olduklarını vurguladı.

YARDIMCI KAYNAK YERİNE EBA

Yardımcı bir kaynağa ihtiyaç olmadığını ifade eden Başyiğit, “İhtiyaç varsa bizim EBA diye bir dijital eğitim platformumuz var. Bu dünyanın en büyük eğitim platformlarından birisi yeteri kadar içerik mevcut. Bizim eğitimde kullanacağımız tüm yardımcı kaynaklar tüm sınıflar düzeyinde EBA’da var. EBA’nın kullanımını biraz daha aktif hale getireceğiz. Öğretmenlerimiz zaten kullanıyordu ama bu konuya biraz daha dikkatlerini çekeceğiz.” Dedi. EBA’nın pandemiden önce başladığını pandemi döneminde biraz daha geliştirildiğin be geliştirilmeye devam ettiğini ifade eden Başyiğit,şu ifadeleri kullandı: “İçerikleri sürekli güncelleniyor, sürekli yeni içerikler ekleniyor. Öğretmenlerimiz de yeni içerik ekleyebiliyorlar. Bakanlığımızda görevli arkadaşlarımızın kontrolünde. EBA sürekli güncellenen kendisini yenileyen bir platform.”

Hep birlikte huzur içinde başarılı sağlıklı bir eğitim öğretim yılı temenni eden Başyiğit, öğrencilere başarılar, öğretmenlerimize kolaylıklar diledi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *