KARİYER PLANLAMASINDA GENÇLERİN YANINDA

463

Öğrencilerin meslekleri ve kendilerini tanımaları mesleki bilgi yetenek ve kabiliyetlerinin tespit etmesini amaçlayan İŞKUR, “Doğru Meslek Seçiminin Önemi” ve “İş Arama Becerileri Kariyer Planlaması” eğitimlerinde bin 213 öğrencinin hayatına dokundu

Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden (İŞKUR) danışmanlık hizmetleri hakkında basın açıklaması yapıldı.

Eğitim ve Öğretim kurumlarına yönelik olarak meslek danışmanlığı hizmetleri sunan İŞKUR, meslek seçme aşamasında bulunan öğrencilerin doğru kariyer planlaması yapması ve gelecek planlarının etkin ve verimli olması için faaliyetler yürütüyor.

BİN213 ÖĞRENCİYE ULAŞILDI

Yapılan basın açıklamasında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak,  şimdiye kadar 4 ortaokul ve 12 Lisenin ziyaret edilerek  7. ve 8. sınıf öğrencilerine “Doğru Meslek Seçiminin Önemi” seminerinde 321 öğrenciye;  11. ve 12. Sınıf öğrencilerine de “İş Arama Becerileri ve Kariyer Planlaması” seminerinde 892 olmak üzere toplam 1213 öğrenciye ulaşıldığını belirtildi.

Ortaokul öğrencilerine uygulanan faaliyetlerle; öğrencilerin meslekleri ve kendilerini tanımaları mesleki bilgi yetenek ve kabiliyetlerinin tespit edilmesini amaçlayan İŞKUR, lise öğrencilerine uygulanan seminerle de özgeçmiş hazırlanması, mülakat teknikleri, işgücü piyasası ve açık işlerin araştırılması ve çalışma hayatındaki hak ve sorumluluklar anlatıldı.

YIL SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

İŞKUR Meslek Danışmanları ile rehber öğretmenlerin işbirliğinin, iletişiminin arttırılması ve birlikte çalışma kültürünün güçlenmesi amacıyla yaklaşık 140 Rehber öğretmenin katıldığı Zoom üzerinden  bilgilendirme ve seminer gerçekleştirildi. Faaliyetlerin yıl sonuna kadar devam edeceği açıklandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *