2 BİN 543 MEŞALE 2 BİN 543 ŞEHİT ANISINA YANDI: ZAFER’İN COŞKUSU TÜM ŞEHRİ SARDI

293

Büyük Zaferin, 102’nci yıl dönümünde binlerce Kütahyalı ellerinde şanlı Türk Bayrağı ve 2bin 543 şehit anısına dağıtılan 2bin 543 meşale ile fener alayına katıldı. Büyük bir coşkunun yaşandığı fener alayında her yaştan vatandaş dillerinde zafer şarkıları ve marşlar ile 30 Ağustos Zaferi Bayramını kutladı.

Türk Milletinin kaderini yeniden yazdığı Büyük Zaferin, 102’nci yıl dönümü Kütahya’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Tüm gün süren kutlamalar, akşam saatlerinde Bayrak Yürüyüşü ve Fener Alayı ile taçlandı.

Vatanını korumak için ayağa kalkmış, bağımsızlık uğruna destanlar yazmış Türk Milletinin en büyük zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi ve Kütahya’nın kurtuluşunun kutlandığı Fener Alayına Kütahya Valisi Musa Işın, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı, Hv. Tuğg. Mustafa Baş, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Baro Başkanı Av. Edip İlkay Sunay, siyasi parti ile başkanları, daire müdürleri, Belediye Kütahyasporlu sporcular, yüzlerce Kütahyalı katıldı.

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Kütahya Belediye Başkanlığında önünde başlayan yürüyüşte Dumlupınar’da fedakârca vatan savunmasına koşan 2543 şehit için korteje katılan 2543 vatandaşa meşale dağıtıldı. Binlerce Kütahyalı 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu, sevincini ve gururu ile birlikte Zafer Meydanına yürüdü.

Kadın erkek, her yaştan vatandaş ellerinde meşaleler ve Türk Bayrakları ile dillerinde zafer şarkıları ve marşlar ile yürüdü. Şanlı zaferin coşkusunu Kütahya’nın sokaklarında hissedildi. Korteje katılamayan vatandaşlar ise ellerinde Türk Bayrakları ile camlara ve balkonlara çıkıp zaferin coşkusuna ortak oldu.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *